NB II

Sowunmi lőtte a győztes gólt

Az NB II 26. fordulójában: Kozármisleny–Ajka 0-1.
NB II, 26. forduló
Kozármisleny FC – FC Ajka 0-1 (0-1)
Kozármisleny, 150 néző. Játékvezető: Kovács G.
Kozármisleny: Holczer – Vattai, Fellai, Petrók, Vituska – Fitos, Reitz (Schneider, a szünetben), Szabó B., Kovács T., Cziráki – Tóth D. Edző: Eduardo Almeida
Ajka: Jánosa – Mogyorósi, Pákai, Jagodics M., Gunther – Horváth A., Rajos, Sipos N. (Fodor M., 86.), Mihalecz P. (Dóczi, 67.) – Major (Köles, 91.), Sowunmi. Edző: Jákli Péter
Gólszerző: Sowunmi (23.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hazaiaknak már a kezdés előtt is csak matematikai esélyük volt a bennmaradásra, de okvetlenül győzniük kellett, hogy a bajnoki hajrában lehetőségük legyen csodát tenni.

Esőben indult a találkozó, amelynek tizedik percében Rajos kapott nagyszerű labdát, de lövését Holczer lábbal hárította. A meccset egyértelműen a vendégcsapat kezdte jobban, többet birtokolta a labdát és veszélyesebben is focizott. A 17. percben Vituska rúgott gyertyát a hazai tizenhatosnál, ezt Petrók fejelte haza röviden, Sipos Norbert levette és lőtt, de Holczer bravúrral hárított.

A 22. percben egy szögletre jól érkezett Fellai, és fejjel csúsztatott a hosszú sarok felé, de célt tévesztett. A túloldalon egy beadás elakadt a hazai tizenegyes-ponton, Sowunmi lecsapott rá, és laposan a hazai kapuba lőtt (0-1). A 32. percben Sipos Norbert elcsavart a sorfal fölött egy szabadrúgást, a labda a keresztlécről pattant fölé. A 41. percben egy szöglet utáni kontra végén Holczer kapus szabálytalankodott, ezért büntetőt lőhettek az ajkaiak. Sipos állt a labda mögé, lövése a kapufáról kifelé pattant.

Az első félidőben az Ajka végig fölényben játszott és gólt is szerzett. A szünet előtt el is dőlhetett volna a mérkőzés, ha a jogosan megítélt büntetőt nem a kapufára lövik a vendégek.

A 63. percben Cziráki kapott jó labdát, kicselezett két védőt, Jánosa mellett is ellőtte, de centikkel a kapufa mellett ment el a labda. Nagy lehetőség volt! Mezőfölényben játszott a Kozármisleny, de veszélyes helyzetet nem tudott kialakítani. A 88. percben Dóczi ugratta ki Majort, aki estében a kapu mellé lőtt 14 méterről. A 91. percben Fitos beadását fejelte fölé Fellai.

A hazai csapat a második játékrészben már többet birtokolta a labdát, de gólhelyzetig nem jutott. A vendégek igyekeztek kontrákat vezetni, már nem játszottak olyan jól, mint az első felvonásban, de a három pontot így is megérdemelten szerezték meg – tudósított az onlajnok.com.

Olvasói sztorik