NB II

Kiütéses győzelem

Az NB II 26. fordulójában: Gyirmót–Zalaegerszeg 5-1.
NB II, 26. forduló
Gyirmót FC – Zalaegerszegi TE FC 5-1 (2-0)
Gyirmót, 800 néző. Játékvezető: Szilasi
Gyirmót: Somogyi – Hajba, Balog Z., Lázár P., Farkas Márk – Papp K., Madarász M. – Cseri T. (Laki, 80.), Magasföldi, Farkas Máté (Andorka, 65.) – Oross (Kovács D., 87.). Edző: Sisa Tibor
ZTE: Vlaszák – Preklet, Bogunovics, Kovács G., Hajdú – Holdampf (Kovács L., 54.), Simonfalvi – Babati (Horváth V., 57.), Grbics, Frizoni (Bíró A., 83.) – Vittman. Edző: Lendvai Miklós
Gólszerzők: Oross (5., 70., 79.), Magasföldi (tizenegyesből 34.), Andorka (91.), illetve Kovács L. (59.)
Kiállítva: Preklet (34.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az NB II 26. fordulójának nyitómérkőzésén, pénteken délután a negyedik helyezett Gyirmót a nyolcadik ZTE-t fogadta.

A negyedik percben jegyezhettük fel az első lehetőséget: Oross passzát Magasföldi lőtte kapura, de egy védő blokkolta, így a labda szögletre pattant. A sarokrúgást Madarász ívelte be, érkezett Oross, és fejesével máris megszerezte a vezetést a hazai együttes (1-0).

Tíz perccel később ismét a gyirmóti támadó került helyzetbe, de nem találta el a kaput. A 23. percben ismét Oross volt a főszereplő, kissé kisodródva középre adott, ám Madarász nem tudott túljárni Vlaszák eszén – derül ki a Gyirmót FC honlapjának tudósításából.

A 34. percben Preklet kezezett a saját tizenhatosán belül, ezért a hazaiak büntetőt kaptak. A vétkes az esetért megkapta második sárga lapját, tehát a zalaiak emberhátrányba kerültek, a büntetőt pedig Magasföldi lőtte a kapuba az ellenkező irányba mozgó Vlaszák mellett (2-0). Öt perccel később megint Oross lépett meg védőjétől, de lövését védte a vendégkapus. A 39. percben Kovács Gergő helyezett a hazai kapu mellé.

A fölényben futballozó hazaiak megérdemelten szereztek kétgólos előnyt a félidő hajrájában már emberhátrányban játszó ZTE ellen.

A második félidő elején Grbics szabadrúgását Magasföldi csúsztatta a saját kapuja felé, de Somogyi bravúrral védett. A másik oldalon Cseri lépett ki a védők közül, de ziccerben a kapufa mellé helyezett. Az 53. percben Magasföldi lövését Vlaszák ütötte szögletre. Két perccel később Oross lépett át egy passzt, Cseri lőtt, de kicsivel eltévesztette a kaput. Az 59. percben szépített a ZTE: Kovács Gergő cselezett befelé, majd éles szögből a kifutó kapus felett a hálóba emelt (2-1).

A 68. percben Kovács László próbálkozott, de lövése fölé szállt. Egy perccel rá Cseri lőhetett egy szöglet után, de egy védőben elakadt a labda. Nem úgy egy perccel később, amikor Andorka a földön fekve tette a labdát Oross elé, aki kapásból lőtt – Vlaszák ugyan védett, de már a gólvonalon túl, így újra két góllal vezetett a hazai együttes (3-1).

A hajrához érve eldöntötte a meccset a Gyirmót: Cseri passzából Oross megszerezte harmadik gólját a találkozón (4-1). A legvégén Andorka Péter adta meg a kegyelemdöfést a zalaiaknak, az ő találatával alakult ki az 5-1-es végeredmény.

– Nem úgy indult, hogy ilyen sima meccs lesz belőle, kettő-egynél egyáltalán nem úgy nézett ki. Oross Márton három góljával oroszlánrészt vállalt a sikerből. A kiállítás volt a fordulópont, bár tíz emberrel is próbálkoztak, igyekeztek a vendégek, de a Gyirmót jó időben lőtte a gólokat. A társaság egyre összeszokottabb, nyilván az edző munkája is sokat számít – mondta a Rangadó.hu szakértője, Palotai Károly, a Rába ETO egykori olimpiai bajnok labdarúgója.

A további program

Május 3. szombat

16 óra: Soproni VSE-GYSEV – FC Tatabánya

17.30: Kisvárda-Master Good – Békéscsaba 1912 Előre SE

17.30: Szigetszentmiklósi TK-Erima – Dunaújváros PASE

17.30: Kozármisleny FC – FC Ajka

17.30: FGSZ Siófok – Vasas FC

19.30: Szolnoki MÁV FC – Nyíregyháza Spartacus

Május 4. vasárnap

17.30: Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Ceglédi VSE

Olvasói sztorik