NB II

Eljött a végítélet napja

Az NB II 25. fordulójában: Tatabánya–Kozármisleny 0-0.
NB II, 25. forduló
FC Tatabánya – Kozármisleny FC 0-0
Tatabánya, 300 néző. Játékvezető: Berke
Tatabánya: Farkasdi – Almási, Ludánszki (Besztercei, 80.), Kovács I., Zámbó – Bozsik J. (Czanik, 64.), Bakos, Kis Sz. (Weitner, 71.), Szabó R. – Móri, Batizi-Pócsi. Edző: Bozsik Péter
Kozármisleny: Holczer – Kiss M., Fellai, Petrók, Vattai – Kovács T., Szabó B. (Vituska, 73.), Reitz, Cziráki (Schneider 61. percben) – Fitos, Tóth D. Edző: Eduardo Almeida

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az utolsó, és a vele megegyező pontszámmal az utolsó előtti helyen álló csapat találkozott a másodosztály kiesési rangadóján. A Tatabánya és a Kozármisleny búcsúja már a meccs előtt is borítékolható volt, de ezzel a döntetlennel végérvényessé vált.

A 11. percben Batizi-Pócsi 16 méterről lőtt kapu mellé. Három perccel később Bozsik József adott remek labdát Szabó Richárdnak, aki nyolc méterről, Holczer mellett a kapu mellé gurított. A 25. percben Batizi-Pócsi éles szögből leadott lövését Holczer hárította. A 35. percben Szabó Balázs távoli lövését öklözte ki a hazai kapus. A negyvenedik percben Szabó Richárd lövését védte Holczer. A szünet előtt Kiss Márton távolról lőtt a kapu fölé.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, talán egy komolyabb gólszerzési lehetősége volt a Tatabányának, amely azonban nem élt a lehetőséggel.

A folytatásban Zámbó 16 méterről alig lőtt fölé. Az 55. percben Tóth Dániel ígéretes helyzetben lépett ki, de egy rossz labdaátvétel után odalett a lehetőség. A másik oldalon Bakos távoli lövését Holczer szögletre tolta. Az 57. percben Tóth Dániel lövése alig kerülte el a tatabányai kaput. A 64. percben Petrók öt méterről fejelt, a labdát a gólvonalról vágták ki a hazai védők. Újabb egy perc elteltével Fitos remekül adott középre, Tóth Dániel három méterről a kapusba lőtte – nagy gólszerzési lehetőség volt! A 76. percben Kovács Tamás kétszer is közelről találta el a kapu előtt álló védőt. A 83. percben Vattai 25 méteres lövését hárította Farkasdi.

A találkozó krónikájához tartozik, hogy a hazaiak edzőjét, Bozsik Pétert a 81. percben, míg a Kozármisleny másodedzőjét Németh Zsoltot a 90. percben elküldte a játékvezető a kispadtól. A második félidőben több gólszerzési lehetőséget is kialakított a vendégcsapat, de ezúttal a helyzeteket nem sikerült gólra váltani – tudósított a Kozármisleny FC honlapja.

– A Tatabánya nem kezdett rosszul, az első tizenöt percben három-négy lehetősége is volt a gólszerzésre, és a második felvonásban szintén, de a vendégek a kapusnak ma nem lehetett gólt rúgni, olyan jól védett, hogy hihetetlen. Gyenge játékkal rukkoltak elő a csapatok, a Tatabányának itthon gólt kellett volna rúgnia, és nagyobb elánnal támadnia. A bíró egy tizenegyessel adós maradt a házigazdáknak. Az eredmény hűen tükrözi a mérkőzés képét, nem véletlen, hogy ez a két csapat áll a tabella utolsó két helyén – mondta a Rangadó.hu szakértője, Csapó Károly, a Tatabánya egykori válogatott klasszisa.

Edzői értékelések

Bozsik Péter, Tatabánya: – Ez az a semmit sem érő mérkőzés, amikor emelt fővel lehet lejönni a pályáról. Az első perctől az utolsóig küzdöttünk, harcoltunk, jól is játszottunk. Számtalan gólhelyzetet dolgoztunk ki, de sajnos el is hibáztunk, a legnagyobbat azonban nem mi vétettük ezen a mérkőzésen…

Eduardo Almeida, Kozármisleny: – Az eredmény egyik csapat számára sem jó. Mindkét együttes győzelemre játszott, voltak is helyzetek, amelyekből mindkét gárda gólt érdemelt volna. Összességében az eredmény igazságos.

Olvasói sztorik