NB II

Egyre közelebb a feljutás

Az NB II 25. fordulójában: Dunaújváros–Kisvárda 1-0.
NB II, 25. forduló
Dunaújváros PASE – Kisvárda-Master Good FC 1-0 (0-0)
Dunaújváros, 450 néző. Játékvezető: Botló
DPASE: Dániel Cs. – Villám, Farkas V., Lázár Zs. – Csehi, Böőr (Jakab D., 84.), Urbin, Kocsis G. – Petneházi, Thiago (Perovics, 70.), Godslove (Urbán G., 93.). Edző: Dobos Barna
Kisvárda: Nacsa P. – Mboussi, Hegedűs T., Bognár Zs. – Fodor A., Popovics (Pavlov, 60.), Üveges (Brankovics, 65.), Venczel (Irhás, 77.) Kornutyak, Nagy B., Farkas M. Edző: Révész Attila
Gólszerző: Böőr (tizenegyesből 49.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB II 25. fordulójában a második helyen álló Dunaújváros a 13. helyezett Kisvárdát fogadta.

A kilencedik percben Villám adott remek labdát Böőrnek, aki kapufát lőtt, a kipattanót Godlsove szúrta rá, de Nacsa szögletre öklözte. A 12. percben Farkas Márton adta a labdát Nagy Bálintnak, aki néhány méterről a kapusba és a védőkbe lőtt. A 27. percben Böőr gólját les miatt érvénytelenítette a játékvezető. A 34. percben Godslove belelőtte a labdát a kapusba. Az első félidőben a hazai csapat dominált, de nem tudta gólra váltani a mezőnyfölényét a Dunaújváros.

A 48. percben szabadrúgást végezhetett el a Dunaújváros. A beívelés után a vendégek kézzel tisztáztak a tizenhatoson belül. A megítélt büntetőt Böőr Zoltán váltotta gólra (1-0).

Az 53. percben Böőr készített le egy labdát Petneházinak, aki 25 méterről óriási kapufát lőtt. A 61. percben Lázár kapott egy kiugratást, de ordító helyzetben Nacsába lőtt. A 64. percben Böőr passza után Godslove centikkel bombázott mellé. A második félidő ezután eseménytelenül telt, de a Dunaújváros továbbra is irányította a játékot. A 91. percben Petrovics növelhette volna a DPASE előnyét, de Nacsa ismét a helyén volt.

Mindent egybevetve megérdemelten nyert a Dunaújváros, amely egyre közelebb áll a feljutáshoz.

– A vendégek jól felkészültek a Dunaújvárosból, és az első félidőben fegyelmezettek voltak. A mieinknek volt két óriási helyzetük, de ezeket nem tudták értékesíteni. A második felvonásban egy jogos tizenegyest értékesített a DPASE, utána nyíltabbá vált a játék, ennek ellenére nem nagyon forogtak veszélyben a kapuk. Az elmúlt hetek három döntetlenje kicsit görcsössé tette a dunaújvárosiakat, de ez a görcs remélhetőleg ezzel a sikerrel feloldódott. Elsősorban magunkkal foglalkozunk, ha a többi eredmény számunkra kedvezően alakul, az egy jó dolog – mondta a Rangadó.u szakértője, Bita László, a Dunaújváros korábbi kiváló kapusa, jelenlegi utánpótlás-koordinátora.

Olvasói sztorik