NB II

A sírból hoztak vissza egy pontot

Az NB II 25. fordulójában: Békéscsaba–Siófok 2-2.
NB II, 25. forduló
Békéscsabai Előre 1912 SE – FGSZ Siófok 2-2 (2-1)
Békéscsaba. Játékvezető: Oláh G.
Békéscsaba: Póser – Vozár, Koszó, Balog Zs., Király P. (Leucuta, a szünetben) – Károly B., Tölgyesi, Gajdos Zs., Bagi – Pantovics (Pozsár, 83.), Prasler (Mosquera, 78.). Edző: Komjáti András
Siófok: Tajti – Pécseli, Tímár, Papp Sz., Novák – Nagy D., Fülöp (Peszmeg, 77.), Futó, Pál A. (Papp M., 35.), Bogáti (Dajics, 59.) – Horváth P. Edző: Horváth Károly
Gólszerzők: Prasler (6.), Pantovics (8.), illetve Horváth P. (38.), Papp Sz. (80.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB II 25. fordulójában az ötödik helyen álló Békéscsaba a második helyezett Siófokot fogadta.

A találkozó első helyzete a hazai csapat előtt adódott: Pantovics egy átvétel után befelé cselezett, majd 16 méterről lövésre szánta el magát. A jól helyezett labdát Tajti óriási bravúrral hárította. Egy perccel később megszerezte a vezetés a Békéscsaba: Prasler kapott remek indítást a leshatáron, majd a kimozduló kapus mellett a hálóba lőtt (1-0).

A nyolcadik percben tovább növelte az előnyét a házigazda: Pantovics végezhetett el szabadrúgás a siófoki kapuval szemben, a sorfal felett remekül elcsavart labdát Tajti nem tudta hárítani (2-0). A 15. percben Bogáti szögletét követően Pál András fejelte be a védők mögé a labdát, Horváth Péter emelésébe azonban Póser valahogy belenyúlt, és szögletre tolta a labdát. A 17. percben Nagy Dániel beadásánál Bogáti érkezett a rövidre, de fejesét védte Póser. A 38. percben szépített a Siófok: egy felívelés után Balog Zsolt és a kapus összeszaladt, a lecsorgó labdát Horváth Péter lőtte a hálóba (2-1).

Az első félidőt langyosan kezdte a Siófok, így a Békéscsaba megérdemelt előnnyel mehetett a szünetre.

Az 52. percben Nagy Dániel beadásánál Vozár rúgott lyukat, Papp Máté elé került a labda, lövése azonban a keresztlécen csattant. A 76. percben Horváth Péter passza után Papp gurított tovább, Futó lőtt takarásból, de Póser védett. A nyolcvanadik percben a semmiből egyenlített a Siófok: Papp Máté szögletét követően Póser öklözte el a labdát, de Papp Szilárd a hálóba továbbított (2-2). A 88. percben megnyerhette volna a mérkőzést az előnyét leadó Békéscsaba, de a csereként beállt Pozsár lövését Tajti szedte ki a jobb alsó sarokból.

A mérkőzés elején a Békéscsaba eldönthette volna a három pont sorsát, de Komjáti András csapatát túlságosan megnyugtatta a kétgólos előny, így a Siófok vissza tudott jönni a mérkőzésbe – tudósított a siófoki klub honlapja.

– Álomszerű volt a kezdés, hiszen a nyolcadik percben már kettő-nullra vezettek a hazaiak, de utána a Siófok átvette az irányítást, bár különösebb helyzete nem volt. A második felvonás oda-vissza játékot hozott, majd egy kapushibának tűnő szituációt kihasználva egyenlített a Siófok. A csabaiaknak kétgólos vezetésük birtokában meg kellett volna nyerniük a mérkőzést, de az egyéni hibák rendre meggátolják, hogy jobban szerepeljen a csapat – mondta a Rangadó.hu szakértője, Szenti Zoltán, a Békéscsaba egykori kiváló játékosa, jelenlegi utánpótlásedzője.

Olvasói sztorik