NB II

Egy félidő is elég volt

Az NB II 24. fordulójában: Szolnok–Békéscsaba 3-1.
NB II, 24. forduló
Szolnoki MÁV-Stadler Rail FC – Békéscsabai Előre 1912 SE 3-1 (0-1)
Szolnok, 300 néző. Játékvezető: Berger
Szolnok: Pokorni – Rokszin (Balaskó Cs., 92.), Racskó, Zvara, Mile – Lengyel B., Papucsek, Vári, Zsolnai – Fritz, Zsótér (Hamar Á., 78.). Edző: Kis Károly
Békéscsaba: Póser – Vozár, Koszó, Balog Zs., Juhász Gy. – Károly B. (Leucuta, 64.), Gajdos Zs. (Soós, 79.), Bagi, Lucas – Pantovics, Prasler (Mosquera, 68.). Edző: Komjáti András
Gólszerzők: Rokszin (48.), Zsolnai (51., 76. – mindkettő tizenegyesből), illetve Gajdos (3.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A tabella második felében tanyázó Szolnok az élmezőnytől kicsit leszakadó Békéscsabát fogadta az NB II 24. fordulójában.

Gyors góllal kezdtek a vendégek: a harmadik percben Gajdos Zsolt vette le Károly Bálint átadását, majd a kapuba helyezett (0-1). A korai gól nem tett jót a meccsnek, nem alakult ki komolyabb lehetőség a kapuk előtt az első negyedórában.

Főként távoli lövésekkel próbálkoztak a csapatok, de sok esetben még a kaput sem találták el. A 19. percben Lengyel Béla próbálkozott, de lövése gyengére sikeredett, így Póser biztosan védett. Az első fél óra hazai kapura lövés nélkül telt le, de a vendégek kósza kísérletei sem hordoztak magukban veszélyt – derül ki az onlajnok.com tudósításából.

Sokkal mozgalmasabban kezdődött a második félidő: alig telt el két perc, amikor Zsótér beadását Rokszin váltotta gólra (1-1). Egy perccel később is Rokszin veszélyeztetett, ám akkor a kapufát találta telibe. Továbbra sem csökkent a hazaiak lendülete, s ennek meg is lett az eredménye: az 51. percben Fritz harcolt ki büntetőt, amelyet Zsolnai váltott gólra (2-1).

Az 59. percben is Zsolnai került helyzetbe, fejesét azonban a vendégek védője kikanalazta a gólvonalról. A hajrába érve is támadásban maradt a Szolnok: a 76. percben Lengyel Béla tört be a tizenhatoson belülre, de Juhász buktatta, ez is tizenegyes! Ismét Zsolnai állt a labda mögé, és ezúttal sem hibázott (3-1).

A második félidőben a vendégek nem tudtak mit kezdeni a szolnoki védelemmel, nem tudtak eljutni a kapuig. Ennek, és lényegesen javuló játékának köszönhetően a Szolnok 3-1-es győzelmet aratott.

– Az első félidőben egy érdekes góllal szerzett vezetést a Békéscsaba – vélekedett a Rangadó.hu szakértője, Romanek János, a Szolnoki MÁV FC korábbi vezetőedzője. – A lelátóról úgy tűnt, a játékos kézzel sodorta a kapuba a labdát. Ez megfogta a Szolnokot, itt is, ott is voltak lehetőségek, de nem igazán forogtak veszélyben a kapuk. A második félidőre felpaprikázott hangulatban jöttek ki a hazai játékosok, és alig öt perc alatt meg is fordították az állást. A második játékrészben végig kézben tartotta a meccset a Szolnok, a harmadik góltól pedig végleg megroggyant a Békéscsaba, amely a szünet után gyakorlatilag csak pontrúgásokból jutott el a hazai kapuig. Számomra kicsit csalódás volt a vendégek játéka, nem játszottak jól, bár tény, egy csapat úgy játszik, ahogy az ellenfél hagyja. Ma pedig a Szolnok nem hagyta kibontakozni a vendégeket. Úgy érzem, ilyen arányban is megérdemelten nyert a hazai együttes.

Olvasói sztorik