NB II

Győzelem a kétszázadik meccsen

Az NB II 23. fordulójában: Kozármisleny–Kisvárda 3-1.
NB II, 23. forduló
Kozármisleny FC – Kisvárda Master Good 3-1 (2-0)
Kozármisleny, 250 néző. Játékvezető: Böcskei
Kozármisleny: Holczer – Kiss M., Fellai, Petrók, Fenyvesi – Fitos, Szabó B. (Kovács D., 63.), Kovács T., Nagy M. K. (Toricska, 80.), – Oláh L., Tóth D. (Varga B., 70.). Edző: Eduardo Almeida
Kisvárda: Nacsa – Mboussi, Hegedüs T., Bognár Zs., Kornutyak – Venczel (Farkas, M., 81.), Fodor A., Üveges (Irhás, 67.), Miskolczi (Brankovics, 59.), Molnár R. – Pavlov. Edző: Révész Attila
Gólszerzők: Oláh L. (2.), Fitos (36.), Tóth D. (61.), illetve Pavlov (69.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Fennállása kétszázadik NB II-es mérkőzését játszotta a Kozármisleny, amelynek okvetlenül győznie kellett az újonc Kisvárda ellen, ha még életben akarta tartani halvány bennmaradási esélyeit.

Remekül kezdődött a találkozó a hazai csapat számára, hiszen a második percben máris előnyhöz jutott: Oláh Lóránt kapura fordult, és rendkívül higgadtan, a kapus mellett a hálóba lőtt (1-0). A 29. percben Bognár Zsolt lőtt kapura egy kifejelt labdát, de Holczer figyelt és megfogta. A 32. percben Fitos gurított vissza Kiss Márton elé, aki mintegy 28 méterről nagy erővel lőtt, a labda a kapufáról kifelé pattant.

A 37. percben Fitos szabadrúgására többen is felugrottak fejelni, de végül senki nem ért hozzá, így a labda érintés nélkül landolt a hálóban (2-0). A 39. percben Pavlov fordult kapura a tizenhatoson belül, Holczernek kellett hárítania. Az ilyen kezdést szokták álomszerűnek nevezni, amely megnyugtatja a vezetéshez jutó csapatot és talán további önbizalmat is ad. A második gól lélektanilag nagyon jókor érkezett, így a szünetre megnyugtató előnnyel vonulhattak a baranyaiak

A második félidőt nagyon agilisen kezdte a Kisvárda, mindent egy lapra tett fel a gólszerzés érdekében. A 47. percben Hegedüs közelről fejelt fölé. Két perc múlva a kapu elé ívelt labda veszélyesen ment el keresztbe, de nem tudtak hozzáérni a vendégek támadói. Az 58. percben Kornutyak lőtt távolról, a labda az oldalhálót érintve ment mellé, Holczer biztosította a lövést. A 62. percben mintaszerű kozármislenyi akció végén Tóth Dániel középre lőtt a hálóba (3-0).

Úgy tűnt, a kapott gól után eldőlt a találkozó. A vendégek talán lélekben fel is adták, eközben a hazai csapat biztos vezetése tudatában felszabadultan futballozott, sokszor került helyzetbe, amelyeket bőkezűen elpuskázott. A 66. percben Oláh Lóránt elé került a labda, aki egyből lőtt, Nacsa már verve volt, de a labda a kapufa mellett hagyta el a játékteret. A 69. percben szépített a Kisvárda: Brankovics végezhetett el szabadrúgást oldalról, a kapu elé ívelt labdát Pavlov csúsztatta a kapuba (3-1).

A 72. percben Varga Bence iramodott meg, de Molnár az utolsó pillanatban becsúszva szerelt. A 78. percben Fodor András ment el a szélen, élesen lőtt középre, Holczer kivetődve hárított, majd a kipattanó Irhás elé került, aki kapásból lőtt, de Holczer nagy bravúrral védeni tudott. Nagyon fontos megmozdulás volt, mert nyílt lehetett volna a végjáték. A 85. percben Irhás beadását Farkas fejelte kapura, Holczer hárított.

Az utolsó 10-15 percben rendkívül okosan tartotta előnyét a Kozármisleny, amely igyekezett az ellenfél kapuja előtt tartani a labdát, és a hátsó alakzat stabilitását fenntartani. A gólokon kívül akadtak még lehetőségek, amelyekből nagyobb koncentrációval újabb gólokat szerezhetett volna a házigazda. A 3-0-s eredménynél padlón lévő ellenfelet hagyták felállni a baranyaiak, akik szimpatikus, játszó futballt mutattak be.

A szépítő találat után Holczer nagy bravúrja volt a fordulópont, hiszen ezt követően már nem adott hasonló sanszot ellenfelének a Kozármisleny, és nem engedte kiénekelni a sajtot a szájából – tudósított a hazai klub honlapja.

Edzői értékelések

Eduardo Almeida, Kozármisleny: – Jó mérkőzést játszottunk a Kisvárda ellen, ahol nagyon okosan futballoztunk. Sok szép támadást vezettünk, szép gólokat szereztünk, megérdemelt a győzelmünk. A jövő héten ugyanezt szeretnénk folytatni és győzni utazunk Szigetszentmiklósra is. Amennyi meccset csak tudunk annyit meg szeretnénk nyerni, hogy sikerüljön céljainkat megvalósítani és bent tudjunk maradni az NB II-ben.

Révész Attila, Kisvárda: – Az első félidőben bosszantó hibákat vétettünk, ennek következtében szinte behozhatatlan hátrányba kerültünk. A szünet után a 2. játékrész elején könnyen megfordíthattuk volna az eredményt. Ennek ellenére megérdemelten nyert a Kozármisleny.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik