NB II

Az Előre otthon inkább hátra…

Az NB II 23. fordulójában: Békéscsaba–Gyirmót 1-2.
NB II, 23. forduló
Békéscsabai Előre 1912 SE – Gyirmót FC 1-2 (1-2)
Békéscsaba. Játékvezető: Karakó
Békéscsaba: Póser – Vozár, Albert I., Koszó, Juhász Gy. – Károly B. (Mosquera, 58.), Tölgyesi (Gajdos Zs., a szünetben), Bagi, Lucas – Pantovics, Prasler (Pozsár, 76.). Edző: Komjáti András
Gyirmót: Somogyi – Hajba, Lengyel D., Graszl, Papp K. – Madarász, Fejes G. – Beliczky (Sós, 59.), Magasföldi (Kardos, 88.), Cseri – Oross (Andorka, 66.). Edző: Sisa Tibor
Gólszerzők: Pantovics (tizenegyesből 34.), illetve Beliczky (10.), Oross (22.)
Kiállítva: Graszl (63.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Közvetlen riválisok csaptak össze az NB II 23. fordulójának szombati játéknapján: a negyedik Békéscsaba az eddig egyetlen ponttal kevesebbet gyűjtő Gyirmótot fogadta. A két csapat tavasszal másolta egymás eredményeit: 11-11 pontot gyűjtöttek a hat mérkőzés alatt.

Az első percekben beívelésekkel, illetve távoli lövésekkel próbálkoztak a csapatok – sikertelenül. A tizedik percben aztán egy pontrúgás meghozta az első gólt: Madarász lövését Póser az érkező Beliczkyre ütötte, akiről a hálóba pattant a labda (0-1). Bő tíz perccel később a gólszerző ezúttal előkészítőként remekelt: Beliczky passzolt Orosshoz, aki a kapust elfektetve a léc alá helyezett (0-2.)

Továbbra is a Gyirmót veszélyeztetett: a 27. percben Madarász az oldalhálót találta el szabadrúgásból. A 34. percben szépített a Békéscsaba: Prasler buktatta Lengyelt, a büntetőt pedig Pantovics lőtte a kapu közepébe úgy, hogy a vendégek kapusa még bele tudott érni (1-2). Három perccel később növelhette volna előnyét a Gyirmót, azonban előbb Magasföldi, majd Cseri lövését is blokkolták – derül ki az onlajnok.com tudósításából.

Az 54. percig kellett várni az első helyzetre a második félidőben: Pantovics kétszer is célba vette a kaput, ám Somogyi mindkétszer hárított. Két perccel később Beliczky nézte ki magának a hosszú sarkot, de Póser lefülelte a lövést.

A 63. percben Graszl kapott sárga lapot – mivel már volt neki egy, így csapata emberhátrányban volt kénytelen folytatni a találkozót. A 77. percben a csereként beállt Pozsár elé került a labda, de méterekkel fölé lőtt. A Gyirmót emberhátrányban is jól védekezett, a hazaiak nem tudtak komoly helyzetet kialakítani, így 2-1-es győzelmet aratott a vendég együttes.

– Az első félidőben mindjárt az elején gólt kapott a Békéscsaba egy egyéni hibából – értékelt a Rangadó.hu szakértője, Szenti Zoltán, a Békéscsaba egykori kiváló játékosa, jelenlegi utánpótlásedzője. – Egy helyezkedési hibát követően aztán kettőre nőtt a vendégek előnye, ami végzetesnek bizonyult. Meddő fölényben játszott a hazai együttes, de komoly helyzeteket nem tudott kialakítani a szépítő gól után. Nagyon jó felépítésű, gyors védők alkotják a Gyirmót védelmét, a Békéscsaba támadói pedig nem voltak elég türelmesek ahhoz, hogy áttörjék a hátsó alakzatot.

Olvasói sztorik