NB II

Fontos győzelem a Tisza-parton

Az NB II 22. fordulójában: Szolnok–Ajka 1-0.
NB II. 22. forduló
Szolnoki MÁV-Stadler Rail FC – FC Ajka 1-0 (0-0)
Szolnok, 300 néző. Játékvezető: Nasza
Szolnok: Pokorni – Rokszin (Szepessy, 90.), Racskó, Zvara, Mile – Papucsek, Vári, Mundi (Zsolnai, 61.) Hamar – Fritz, Zsótér (B. Tóth, 61.) Edző: Kis Károly
Ajka: Jánosa – Mogyorósi, Jagodics M., Fodor M., Gunther – Horváth A., Lattenstein (Hanzl, a szünetben), Sipos N. – Mihalecz, Sowunmi, Major (Skriba, 66.). Edző: Jákli Péter
Gólszerző: Hamar (tizenegyesből 68.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB II 22. fordulójában az Ajkát látta vendégül a Szolnok. Kilenc fordulóval a bajnokság vége előtt a hazaiaknak nagy szükségük volt a sikerre, hiszen csupán egy pontra álltak a kiesőzónától.

A találkozó első komolyabb helyzetére a 17. percig kellett várni: Hamar Ádám szabadrúgását a vendégkapus a kapufára ütötte, a labda végigpattogott a gólvonalon, az asszisztens jól döntött, és a bíró nem ítélt gólt. Egy perccel később egy ajkai szabadrúgást követően Racskó majdnem öngólt szerzett, de Pokorni résen volt, és védett. Az első játékrész második felében az Ajka vette át a játék irányítását, a 29. percben Sowunmi emelkedett egy beadásra, fejese azonban a kapu fölé szállt.

A második félidő ismét ajkai fölénnyel kezdődött, az 53. percben Sowunmi lőtt kapura 15 méterről. Pokorni védése után a szünetben beálló Hanzl elé került a labda, aki mellé durrantotta a kipattanót. Hét perccel később megint Sowunmi próbálkozott, de távoli lövését simán fogta a hazaiak kapusa. A 67. percben Zsolnai fejelte le a labdát Hamar elé, akit buktattak a tizenhatoson belül. A büntetőt sértett értékesítette (1-0)

A hetvenedik percben a gólszerző Hamar lőtt fordulásból, de a jól eltalált löket fölé ment. A 77. percben óriási vendéghelyzet maradt ki, egy szabadrúgás után Mogyorósi fejese találta el a kapufát, a kivágó labdát pedig Skriba szintén a kapufára lőtte. A 84. percben Hanzl cselezgetett befelé, majd lövésre szánta el magát, de labdája nem talált kaput. Három perccel később megint Hanzl próbálkozott, ezúttal Pokorni hárította a fiatal középpályás szabadrúgását. Az egyenlítés az utolsó percekben sem jött össze az Ajkának, a Szolnok tehát begyűjtötte a nagyon fontos három pontot, és négy pontra távolodott a kiesőhelyektől.

– Az első félidő leginkább mezőnyjátékkal telt, Hamar Ádám szabadrúgása után volt egy kapufa, ez jelentette az egyetlen eseményt. A második részben is kevés helyzet alakult ki mindkét oldalon, az Ajkának egy támadáson belül két kapufája volt. A Szolnoknak sikerült gólt lőnie, de ezután is inkább erőlködtek a csapatok. A hazaiak számára nagyon fontos ez a három pont. Nem volt színvonalas találkozó, inkább a küzdelem dominált – mondta a Rangadó.hu szakértője, Bontovics Ferenc, a Szolnoki MÁV korábbi vezetőedzője.

Olvasói sztorik