NB II

A sereghajtó újabb veresége

Az NB II huszadik fordulójában: Gyirmót–Kozármisleny 3-1.
NB II, 20. forduló
Gyirmót FC – Kozármisleny FC 3-1 (0-1)
Gyirmót, 600 néző. Játékvezető: Kovács G.
Gyirmót: Somogyi Cs. – Farkas Márk (Illés Gy., a szünetben), Madarász M., Papp K., Lengyel D. – Cseri T. (Fejes J., 84.), Hajba, Magasföldi, Lázár P. – Beliczky, Andorka (Oross, a szünetben). Edző: Sisa Tibor
Kozármisleny: Sólyom – Fitos, Szabó B. (Varga B., 69.), Petrók, Fenyvesi – Kovács T., Kiss M., Tóth D. (Nagy E., 55.), Vattai, Cziráki (Nagy M. K., 64.) – Oláh L. Edző: Eduardo Almeida
Gólszerzők: Beliczky (58.), Illés Gy. (65.), Oross (92.), illetve Oláh L. (20.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A sereghajtó Kozármislenyt fogadta a Gyirmót, amely eddigi három tavaszi mérkőzése közül egyet sem tudott megnyerni.

A 18. percben Cziráki szabadrúgását Petrók csúsztatta meg a kaputól négy méterre, Somogyi Csaba azonban hatalmas bravúrral hárított. Két perccel később Fitos labdáját Oláh Lóránt lekezelte, majd laposan a kapuba lőtt (0-1). A 24. percben Hajba beadását Andorka a kapufa mellé fejelte. Két perccel később Andorka lőtt éles szögből, de elsuhant a kapu előtt. A 27. percben Cseri beadását követően Andorka 14 méterről lőtt, Sólyom bravúrral hárított.

A 37. percben Oláh Lóránt a keresztlécet találta telibe, a labda az üresen érkező Szabó elé kerül, aki négy méterről az üres kapu mellé lőtt. A 41. percben Madarász adott jó labdát Pappnak, de egy védő fel tudott szabadítani az utolsó pillanatban.

A szünet után Oross kapott szép indítást, majd 13 méterről lőtt, de a kivetődő Sólyom hárítani tudott. Az 58. percben ismét Orosst ugratták ki jól, a lövésébe Sólyom belekapott, a labda így Beliczky elé került, aki a védők közül harcosan kitörve, közelről az üres kapuba lőtt (1-1). A 63. percben Illés gurította le a szabadrúgást a középen őrizetlenül hagyott Cserinek, aki kapásból a kapu fölé lőtt. Három perc elteltével Illés szabadrúgása elől a tizenhatoson belül mindenki elugrott, ez Sólyom kapust annyira megzavarta, hogy mozdulni sem tudott a labdára (2-1).

A 75. percben Magasföldi húszméteres szabadrúgását hatalmas bravúrral szögletre ütötte a vendégkapus. Két perc múlva Oláh Lóránt kapott jó labdát, de Somogyi bravúrral leszedte a lábáról a labdát. A 82. percben Nagy Mihály Krisztián távoli szabadrúgását ütötte szögletre Somogyi. A kilencvenedik percben egy közeli vendéglövést Somogyi bravúrral hárított, majd a lefújás előtt Oross Márton biztosította a hazaiak sikerét (3-1) – tudósított a Gyirmót honlapja.

– Harcos, jó mérkőzés volt. A Kozármisleny megszerezte a vezetést, és volt esély, hogy növelje előnyét. A Gyirmót előtt is adódtak ziccerek, de a vendégeknél nagyobbak. Mindkét csapat nyílt sisakkal játszott, nyerni akart. A második felvonásban a hazaiak támadólag léptek fel, megfordították az állást, és további lehetőségei is voltak, ám ezek kimaradtak. A kettő-egy veszélyes eredmény, a Kozármislenynek is akadtak helyzetei, a legnagyobbat Oláh Lóránt hagyta ki, és a legvégén a házigazdák eldöntötték a találkozót. NB II-es szinten jó színvonalú meccs volt – mondta a Rangadó.hu szakértője, Romanek János, a Szolnoki MÁV FC korábbi vezetőedzője.

Olvasói sztorik