NB II

Elrontott születésnap

Az NB II 19. fordulójában: Vasas–Nyíregyháza 1-2.
NB II, 19. forduló
Vasas FC – Nyíregyháza Spartacus 1-2 (0-1)
Illovszky-stadion, 1500 néző. Játékvezető: Pintér
Vasas: Németh G. (Hermány, a szünetben) – Horváth L., Görgényi, Tamás L., Engel – Vida, Gál, Berecz (Ferenczi I., 84.) – Cseke (Szedlár, 68.), Ádám M., Remili. Edző: Szanyó Károly
Nyíregyháza: Balogh J. – Szokol, Rubus, Gengeliczki, Törtei – Huszák (Jánvári, 90.), Ulvicki, Sándor I. (Kákonyi, 58.) – Rezes, Bajzát, Pákolicz (Kis R., 58.). Edző: Lucsánszky Tamás
Gólszerzők: Remili (54.), illetve Bajzát (16., 77.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB II vasárnapi játéknapján a legnagyobb rangadót Angyalföldön játszották: a Vasas az éllovas Nyíregyházát fogadta. A télen teljesen átalakuló fővárosi alakulat jól kezdte a tavaszt, egy ígéretes, Békéscsaba elleni döntetlen után kiütötte a Tatabányát. A Nyíregyháza nem véletlenül áll a tabella élén, tavasszal mindkét találkozóját három ponttal abszolválta.

A meccset megelőzően gyönyörű koreográfia szórakoztatta a kilátogatókat, a Vasas SC 103. születésnapja alkalmából piros-kék lufikat eresztettek az ég felé. Ez nem túlságosan hatotta meg a nyírségieket, hiszen a 16. percben megszerezték a vezetőgólt. A házi gólkirály, Bajzát Péter kapott jó labdát a tizenhatos környékén, és egy csel után gyönyörűen kilőtte a hosszú felsőt (0-1).

A gól után rögtön válaszolhatott volna Szanyó Károly alakulata, de a lecsorgó labdát Gál egy hajszállal mellé lőtte. A Vasas mezőnyfölényben játszotta végig az első félidőt, leginkább Remilinek voltak helyzetei, de gólra egyiket sem sikerült váltania.

A második félidő egy nem szokványos momentummal indult, a Vasas kapust cserélt. Az 54. percben Gál ment el a szélen, a középre adott labdát pedig Remili állítgatás nélkül bombázta a kapuba (1-1).

A kapott gól után megélénkült a vendégalakulat is, leginkább Bajzát villogott. Először a gólvonalról kellett tisztázni a lövése után, majd néhány perc múlva Hermány védett nagyot. Ezek után kettőt cserélt a Nyíregyháza, ám ettől mint ha a Vasas élénkült volna meg: Ádám Martin tálalt Berecz felé a 61. percben, de a fiatal játékos fölé lőtte a labdát, pedig nagy helyzet volt. Nem sokkal később ismét Berecz próbálkozhatott, ezúttal fejjel, de így sem talált kapuba.

Ahogy az lenni szokott, a Vasas-nyomásra egy Nyíregyháza-gól érkezett: Huszák adott középre, amit Bajzát használt ki kegyetlenül (1-2).

A Vasas majdnem ismét tudott válaszolni, de a kapufa a vendégekkel volt, majd Balogh János kapus mentette meg góltól a csapatát. Az utolsó percekben már nehezen bírta idegekkel a Vasas, pontosabban Remili, akit a játékvezető szövegelésért leküldött a 87. percben. Egy szabadrúgást Rezes lőtt el jól, de Hermány bravúrral védeni tudott.

A mérkőzés összességét tekintve többet próbálkozott a Vasas, de a rutinos játékosokkal rendelkező Nyíregyháza jobban sáfárkodott a helyzeteivel, így elvitte Budapestről a három pontot.

Olvasói sztorik