NB II

Kevés helyzet, nulla gól

Az NB II 19. fordulójában: Ajka–Sopron 0-0.
NB II, 19. forduló
FC Ajka – Soproni VSE-GYSEV 0-0 (0-0)
Ajka, 400 néző. Játékvezető: Radványi
Ajka: Jánosa – Mogyorósi, Jagodics M., Fodor M., Gunther – Rajos, Lattenstein (Mihalecz P., 74.), Horváth Attila – Skriba (Hanzl, 56.), Sowunmi, Major (Pákai, 84.). Edző:Jákli Péter
SVSE: Halasi – Fazakas, Sifter, Baranyai, Katona M. (Faggyas, 80.) – Horváth András, Deme (Varga G., 88.), Németh L. – Szabó L., Erdélyi, Heffler N. (Gaál, a szünetben). Edző: Supka Attila

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A másodosztályban ötödik helyen álló Ajka a tizedik Sopron csapatát fogadta a 19. fordulóban.

A mérkőzés első helyzete a vendégcsapat előtt adódott: egy szöglet után Horváth András fejelt Jánosa Tibor kezébe. A 17. percben a hazai együttes is veszélyeztetett: Sowunmi beadásába Major Norbert épphogy bele tudott érni, de a labdát nem sikerült irányítania, így Halasi kapus kezében landolt.

A 21. percben Katona Máté robogott el a bal szélen, a középre passzolt labdáját Deme Imre fejelte a kapu mellé. A harmincadik percben Lattenstein beadását Sowunmi fejelte a kapu fölé. A 38. percben Deme eresztett meg egy bombát 24 méterről, ami csak centikkel kerülte el Jánosa kapuját. Az első felvonásban kiegyenlített játék folyt a pályán. Igazán ordító gólhelyzet egyik csapat előtt sem adódott, bár a szél nagyban rányomta a bélyegét a játékra.

A második félidő első része eléggé eseménytelenül telt. Az 56. percben Major esett el a tizenhatosan belül, de Radványi játékvezető nem ítélt büntetőt. A 61. percben egy labdaszerzést követően Erdélyi lőtt kapura 22 méterről, de Jánosa magabiztosan fogta. A 64. percben a csereként beállt Hanzl Máté lőtt 21 méterről, de a kísérlet elkerülte a soproni kaput.

A 79. percben Hanzl ugratta ki Majort, aki 17 méterről lőtt, de Halasi bravúrral mentett. A 91. percben Gunther beadását Mihalecz visszapasszolta Majornak, aki fordulásból lőtt alig fölé.

A találkozó második félidejében Major Norbert két lövésén kívül nem volt érdemleges helyzet, így a két csapat megosztozott a pontokon. A találkozó színvonala hagyott némi kívánnivalót maga után, de az időjárási körülmények sem voltak éppen ideálisak a futballhoz – tudósított az onlajnok.com.

Olvasói sztorik