NB II

Balatoni ponthalászat a Tisza-parton

Az NB II 18. fordulójában: Szolnok–Siófok 1-2.
NB II, 18. forduló
Szolnoki MÁV-Stadler Rail FC – FGSZ Siófok 1-2 (1-1)
Szolnok, 400 néző. Játékvezető: Nagy R.
Szolnok: Pokorni – Vári, Racskó, Papucsek, Fritz (Szepessy, 84.) – Sipeki, B. Tóth (Bohner, 63.), Lengyel B., Zsótér (Zvara, 63.) – Hamar, Zsolnai. Edző: Kis Károly
Siófok: Tajti – Kiss Zs., Tímár, Papp Sz., Novák A. – Nagy D. (Bogáti, 77.), Futó, Ivancsics, Pál A. (Gárdos, 72.) – Horváth P., Dajics (Fülöp N., 66.). Edző: Horváth Károly
Gólszerzők: Racskó (32.), illetve Horváth P. (6.), Gárdos (83.)
Kiállítva: Vári (91.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Remek iram és eseménydús kezdés jellemezte a meccset: a harmadik percben Ivancsics szögletéről Horváth Péter és Kiss Zsolt is centikkel maradt le. A másik oldalon Zsolnai fejese ment fölé, szintén egy sarokrúgás után. A hatodik percben Ivancsics szabadrúgását Horváth Péter fejelte a hálóba (0-1). Ezután hosszú eseménytelen időszak következett, a Szolnok átvette volna az irányítást, de a vendégek remek labdaszerzései miatt nem jelentettek komoly veszélyt a kapura.

Aztán a 31. percben mégis egyenlített a Szolnok: Lengyel Béla szögletébe Zsolnai belecsúsztatott, majd az érkező Racskó Roland a hálóba bombázott (1-1). A szünet előtt Tajti védte Zsótér erős lövését. A Siófok nagyon jól kezdte a meccset, gólt is szerzett, majd a hazaiak magukra találtak, és sikerült egyenlíteniük.

Az 52. percben Zsótér lövése az oldalhálóban kötött ki. Az 56. percben Zsolnai fejelt kapura, a labdát Tímár mentette meg a gólvonal előtt. Két perccel később óriási gólszerzési lehetőség maradt ki: Ivancsics szabadrúgásáról centikkel maradt le Tímár, az érkező Papp Szilárd pedig telibe találta a hazaiak kapusát.

A 61. percben Nagy Dániel lövése elgurult a kapufa mellett. Négy perccel később Hamar Ádám szabadrúgásból a kapu fölé ment. A 83. percben Bogáti beadását Gárdos pöckölte a kapuba (1-2) – tudósított a siófoki klub honlapja.

A Siófok a Gyirmót elleni sikert követően idegenben is három pontot szerzett, ezzel továbbra is versenyben van a feljutásért.

– Az első félidőben jobbára mezőnyjáték folyt a pályán. A vendégek az elején betaláltak, után nagy helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki. A Szolnok egyenlített, majd a fordulás után bátrabban kezdeményezett, de komoly átütőerő nem volt benne. A továbbiakban ismét leült a játék, a végén pedig derült égből villámcsapásként betalált a Siófok. A vendégeken azt éreztem, hogy jobban össze vannak rakva, a hazaiak esetlegesebbnek tűntek – mondta a Rangadó.hu szakértője, Tóth Tibor, a szolnoki U15-csapat edzője.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik