NB II

Egyáltalán nem volt sima győzelem

Nagy Dániel őszi sérülése már a múlté, tavasszal szeretné feljutáshoz segíteni jelenleg harmadik helyezett csapatát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombaton a Gyirmót együttesét fogadta a Siófok az NB II első tavaszi fordulójában. A találkozót 2-0-ra a harmadik helyen álló hazaiak nyerték, akik így négy pontra csökkentették hátrányukat a – Nyíregyházától vereséget szenvedő – második Dunaújvárossal szemben. A Rangadó.hu szakértője, Romanek János, a Szolnok korábbi vezetőedzője szerint a mezőny legjobbja Nagy Dániel volt.

A Videoton, a Haladás és a Puskás Akadémia korábbi középpályása érdeklődésünkre elárulta, hogy elégedett csapata teljesítményével, és úgy gondolja, értékes győzelmet arattak.

– Jó kis meccset játszottunk, és összességében meg vagyok elégedve a teljesítményünkkel – kezdte Nagy Dániel. – Így elsőre jó volt, főleg ahhoz képest, hogy nagyon keveset tudtunk normális füves pályán készülni. Jobbára műfüvön, és gyengébb minőségű füves pályán edzettünk. Támadásban és védekezésben is igyekeztünk a legtöbbet kihozni magunkból, és ez hellyel-közzel sikerült is. A Gyirmót szerintem nagyon szervezetten védekezett, és kombinatívan támadott. Nekik is voltak helyzeteik, de álltuk a sarat, és szerencsére sikerült két gólt szereznünk. Az összképet nézve megérdemelten nyertünk, de nagyon nehéz dolgunk volt, hiszen a Gyirmót az NB II egyik meghatározó csapata, ezért örülünk nagyon, hogy ilyen jól tudtuk kezdeni a tavaszi szezont.

A 29 éves Nagy Dániel elmondta azt is, hogy nem játszottak sima meccset, hanem meg kellett harcolniuk a három pontért a győriek ellen.

– Az elején szinte a semmiből lőttünk egy gólt, és ez megnyugtatott minket. Utána a Gyirmót sokat passzolt, és jól futballozott. Sok mozgással játszott, mi pedig nem úgy vettük fel az embereket, ahogy kellett volna, néha zavar volt a védekezésünkbe, Tímárnak a gólvonalról is kellett mentenie. Egyáltalán nem mondhatom azt, hogy sima győzelem volt, de növeli a sikerünk értékét, hogy kapott gól nélkül tudtunk lehozni egy rangadót.

Nagy Dániel az őszi szezon során mindössze hat bajnoki mérkőzésen lépett kezdőként a sérülése miatt, de ez már a múlté, elmondása szerint immár kitűnő egészségnek örvend.

– A nyári felkészülés elején volt egy elég komoly sérülésem. Combizom-szakadásom volt, ami miatt több hetet is ki kellett hagynom. Utána folyamatosan tértem vissza, és az elején még kevesebb lehetőséget kaptam, fokozatosan próbáltuk terhelni a lábamat. Később még ebből a sérülésből adódóan volt egy kisebb problémám, és az is rányomta a bélyegét az őszi szezonomra, ami messze nem úgy sikerült, ahogy én és a siófoki vezetők tervezték. Szerencsére azonban ez már mögöttem van, és sérülésmentesen végigcsináltam a téli alapozást. Egészséges vagyok, és nagyon remélem, hogy a tavaszi szezont végig tudom játszani, és feljutáshoz tudom segíteni a Siófokot.

A feljutási álmokat dédelgető Balaton-parti alakulat a tavaszi nyitóforduló után négy pontra közelítette meg a második helyen álló Dunaújváros együttesét.

– Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem nézzük a tabellát. Lehet ilyen közhelyeket durrogtatni, hogy a következő meccsre koncentrálunk, és ez igaz is, de mindig az volt a fejünkben, hogy hét pont a lemaradásunk, és mennyire elrontottuk az őszt. Aztán a hátrány most hirtelen négy pontra olvadt, ráadásul a Dunaújvárossal majd hazai pályán játszunk. Szerintem mindenki minden forduló után nézi a táblázatot, hiszen ez a sava-borsa az egésznek. Magunk elé és mögé is nézünk. Számolgatni butaság lenne, de nézegetjük persze, hogy kit mennyire tudunk leszakítani, vagy az előttünk lévőkre mennyire tudunk felmenni. Ha csak a végére leszünk ott a második vagy az első helyen, mi azzal is teljesen elégedett leszünk. Üldözőbe vettük az első helyezettet, aztán meglátjuk, hogyan alakul a folytatás.

A kiváló tavaszkezdést és a felzárkózást szombaton a kilencedik helyezett Szolnok otthonában folytathatja a Siófok.

– Az őszi meccset a lelátóról figyeltem, és nagyon szervezett csapatnak tűnt a Szolnok. Az a találkozó döntetlen lett, de úgy érzem, ha pontosabban fejeztük volna be a kontráinkat, nyerhettünk volna. Eléggé beerősítettek a holtszezonban, és biztosan sikerült összekovácsolniuk a csapatot. Hazai pályán szerintem ránk fognak jönni, próbálnak majd támadni. Nem mondom, hogy kontrákra jászunk ellenük, de nem riadunk vissza, hogy stabil védekezésből gyors ellenakciókat vezessünk. Ha pedig mi birtokoljuk többet a labdát, akkor kombinatív játékkal próbálunk gólokat szerezni. Folytatni szeretnénk a felzárkózást, és nem szabad abba a hibába esnünk, hogy egy győztes meccs után egy vereséggel visszaadjuk a három pontot a riválisoknak. Védekezéssel vagy támadással, de mindenképpen nyerni megyünk Szolnokra. Nem becsüljük le az ellenfelet, de a három pontért utazunk idegenbe – mondta végül Nagy Dániel.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik