NB II

Egyre távolabb a bennmaradás

Az NB II 17. fordulójában: Kozármisleny–Cegléd 2-3.
Kozármisleny SE – Ceglédi VSE 2-3 (0-1)
Kozármisleny. Játékvezető: Kovács J.
Kozármisleny:Sólyom – Kiss M. (Kovács D. a szünetben), Fellai, Petrók, Vattai – Szabó B. (Tóth D., 32.), Kovács T., Nagy K., Nagy E. (Cziráki, 77.) – Fitos, Oláh. Edző: Eduárdo Almeida
Cegléd: Kovács A. – Robson, Miklósvári, Farkas I., Szala – Makrai, Tisza, Koncz, Markó – Rebryk (Szabó D., 82.), Lipusz (Horváth S., 77.).Edző: Kis László
Gólszerzők: Tóth D. (63.), Nagy K. (65.), illetve Rebryk (4.), Farkas I. (50.), Markó (79.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A kiesés ellen küzdő Kozármisleny a Ceglédet fogadta az NB II tavaszi nyitófordulójában. A találkozó rémálomszerűen kezdődött a hazaiaknak: a negyedik percben egy szögletet bólintott Rebryk a kapuba (0-1).

A felállt védelem ellenére is voltak lehetőségei a Kozármislenynek: a kilencedik percben Nagy Krisztián szép egyéni megmozdulás után alig lőtt a bal felső sarok mellé. A 14. percben Oláh cselezgetett a bal oldalon, majd két védőt is átjátszott, beadását Fitos mintaszerűen fejelte kapura, de a vendégek hálóőre nagy bravúrt bemutatva hárított. A kipattanót Nagy Krisztián lőtte kapura, de Kovács Attila másodjára is mentett – tudósít a kozármislenyiek honlapja.

Egyértelműen a Kozármisleny dominált a félidőben, melynek hajrájában egy szép akció befejezéseként Fitos remekül centerezett középre, Nagy Krisztián viszont közelről a kapu mellé lőtt.

A második játékrész az elsőhöz hasonlóan kezdődött: egy újabb szögletből ezúttal Farkas István szerzett gólt (0-2).

A vendégek sokat tördelték a játékot, igyekeztek így megzavarni az ellenfelet, illetve megakadályozni abban, hogy visszajöjjön a meccsbe. A Kozármisleny együttese tette a dolgát, próbálta magát függetleníteni a vendégek közjátékától, aminek meg is lett az eredménye: a 63. percben ismét Oláh cselezgetett a bal oldalon, majd szépen középre ívelt, ahol Tóth Dániel érkezett, és egy remek fejessel szépített (1-2).

Két perccel később Nagy Krisztián középről vállalkozott lövésre, a labda pedig az addig brillírozó Kovács Attila közreműködésével a bal alsó sarokban landolt (2-2).

Amikor már mindenki úgy érezte, hogy a hazai csapat egyértelműen ellenfele fölé kerekedett, akkor derült égből villámcsapásként érkezett a Cegléd harmadik gólja: egy bedobást követően fejjel készítették le a labdát Markó elé, aki nagy erővel lőtt a hálóba (2-3).

A mérkőzés hajrájában Tóth Dánielnek volt még egy ajtó-ablak helyzete: a fiatal csatár remekül került helyzetbe, de lövése elakadt a mérkőzés során nagyon megbízhatóan védő, korábbi NB I-es paksi hálóőr karjaiban.

Eduardo Almeida, Kozármisleny: – Mérkőzésről mérkőzésre nyerni készülünk tavaszra, ez ma sem volt másképp. Mi domináltunk a találkozón, de sajnos az ellenfél több gólt szerzett, mint mi, nagy csalódás számunkra, hogy nem tudtuk megnyerni a találkozót. Egyértelműen mi voltunk a jobbak, de sajnos a futball ilyen, hogy nem mindig a jobb csapat nyer. Bízunk benne, hogy a jövőben ez majd változik, és nemcsak azokat a meccseket tudjuk megnyerni, amikor jobban játszunk, hanem esetleg amikor az ellenfelünk lesz a jobb, de mégis győzni tudunk. Megpróbálunk a következő mérkőzésen javítani.

Kiss László, Cegléd: – Megérdemelten nyertünk. Negyven éves edzői pályafutásom során nem volt rá még példa, hogy egy csatárom sem volt a pályán, ennek ellenére győzelmet tudtunk aratni.

Olvasói sztorik