NB II

Pontmentés emberhátrányban

Az NB II 17. fordulójában: Békéscsaba–Vasas 1-1.
NB II, 17. forduló
Békéscsaba 1912 Előre FC – Vasas FC 1-1 (1-0)
Békéscsaba, 1400 néző. Játékvezető: Berke
Békéscsaba: Póser – Vozár, Albert, Koszó, Juhász – Balogh M. (Gajdos, 65.), Lucas (Pozsár, 84.), Tölgyesi, Leucuta – Pantovics, Mosquera (Prasler, 65.). Edző: Komjáti András
Vasas: Németh G. – Pál D., Görgényi, Grúz (Tamás L., 62.), Piller (Kiss, 51.) – Berecz, Nagy T., Gál – Ádám M., Remili, Szedlár (Vida, 72.). Edző: Szanyó Károly
Gólszerzők: Leucuta (35.), illetve Remili (83.)
Kiállítva: Nagy T. (61.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Békéscsaba a téli szünetben alaposan átalakult és megerősödött Vasas csapatát fogadta az NB II tavaszi nyitányán. A hazaiak kispadján az angyalföldiek egykori játékosa, majd edzője, Komjáti András ül.

Eleinte a viharsarkiak tűntek aktívabbnak, de csak rögzített helyzetekből voltak veszélyesek a fővárosiak kapujára. A 17. percben Nagy Tamás húsz méterről, középről lőtt, de a léc alá tartó labdát Póser kapus kivédte. Három perccel később Remilit távoli szabadrúgása a kapu fölé-mellé ment. A 24. percben Póser kiütött egy beadást, a kipattanót Remili 11 méterről, nagy erővel fél méterrel a keresztléc fölé bombázta.

A 28. percben Juhász György lőtt 15 méterről, de Németh Gábor magabiztosan védett. Továbbra is a csabaiak voltak mezőnyfölényben, és a 35. perc megszerezte a vezetést, miután Leucuta a kapu hosszú felső sarkába lőtt (1-0). Az első félidőben álmosan kezdtek a csapatok, leginkább a középpályán folyt a játék. Az áttörést a gól jelentette, ez némileg megmozgatta a játék képét. A vendégek pontatlanul, bátortalanul, erélytelenül játszottak.

A szünet után Piller nézett el egy előreívelést, Balogh Milán lecsapott rá, hat méterről lőtt, ám Németh Gábor lábbal védett. Az 55. percben egy szöglet után Leucuta közelről kapu mellé lőtt. A 61. percben Nagy Tamás utánrúgásért piros lapot kapott. Három perc múlva Berecz szabadrúgását Tamás László az ötösnél nem tudta levenni, így gólhelyzetben leperdült a lábáról a labda.

A 81. percben óriási gólhelyzetet hagyott ki a Békéscsaba: Prasler perdített el Németh Gábor mellett, de a labda a gólvonal előtt elgurult. Három perccel később Remili ugrott ki, és elgurította a labdát a kapus mellett, egyenesen a hálóba, tehát az emberhátrányban lévő Vasas egyenlített (1-1). A 86. percben Leucuta lőtt hatalmas helyzetben a kapusba, majd Prasler tíz méterről próbálkozott, de egy méterrel fölé lőtt. A 93. percben Pozsár lőtt fölé 11 méterről – tudósított a Vasas FC honlapja.

– Több összetevő is hozzájárult, hogy a Békéscsabának nem sikerült nyernie. Ritka egy csapat életében, hogy a bajnokság tavaszi folytatása előtt ennyi kezdőjátékosa megsérül, és ezek közül egyik sem könnyű sérülés, hanem három-négyhetes kihagyások – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Szenti Zoltán, a Békéscsaba egykori kiváló játékosa. – Az első félidőben rendkívül fegyelmezetten és jól játszó Békéscsabát látott a közönség, a másodikban viszont a kiállítás után érthetetlenül elkezdte védeni az eredményt, és túlságosan biztonságra törekedett. Az NB II-ben olyan durva védelmi hibát nem lehet elkövetni, mint a Vasas gólja előtt. Támadásban a hajrában szintén eredményt befolyásoló, durva hiba következett, ezek miatt győzelmet engedett ki a kezéből a csapat. Az U21-es Vozár Dávid sikeresen mutatkozott be, ez azt mutatja, hogy a saját utánpótlás jól működik. A fiatalokat itt kellene tartani. Ha a légiósoknak az MLSZ szerint is lejár az idejük, akkor ez lesz a járható út. Remélem, mindenki így gondolkodik…

Olvasói sztorik