NB II

Az újonc pontmentése a hajrában

Az NB II 17. fordulójában: Kisvárda–Balmazújváros 1-1.
NB II, 17. forduló
Kisvárda – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 1-1 (0-1)
Kisvárda. Játékvezető: Szőts.
Kisvárda: Nacsa – Mboussi, Hegedűs, Bognár Zs., Molnár R. – Miskolczi, Nagy B., Fodor, Üveges (Irhás, 76.), Farkas (Brankovics, 76.) – Pavlov. Edző: Révész Attila
Balmazújváros: Szalma – Vachtler, Forgács, Papp, Nagy R. – Németh, Oláh (Kónya, 71.), Sárközi (Virágh, 66.), Demjén, Müller – Belényesi (Vólent, 82.). Edző: Híres Gábor
Gólszerző: Nagy B. (88.), illetve Demjén (28.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Kisvárda otthonában kezdte meg tavaszi szereplését az NB II negyedik helyén telelő Balmazújváros. Az újonc várdaiak jóval visszafogottabb őszt produkáltak: a 14. helyről várták a folytatást.

A negyedik percben jegyezhettük fel az első lehetőséget: a vendégektől Demjén vállalkozott lövésre, de nem találta el a kaput. Hosszú perceket kellett várni a következő komolyabb lehetőségre: a 20. percben Pavlov lövését a gólvonalról vágták ki a védők – derül ki az onlajnok.com tudósításából.

A 28. percben született meg az első gól: Demjén tekert a kapuba egy szabadrúgást, melyre Nacsa mozdulni sem tudott (0-1). Néhány perccel később ismét a vendégek veszélyeztettek, de Nacsa ezúttal bravúrral védett. A félidő hajrájában Pavlov szerzett gólt, ám mivel lesen volt a hazaiak támadója, így érvénytelenítette a játékvezető a találatot.

Nyomás alá helyezte a vendégek kapuját a Kisvárda a második játékrész elején: szögletekkel veszélyeztetett, az 52. percben pedig Fodor lövése kerülte el a kaput. A másik oldalon Demjén vállalt magára ismét egy szabadrúgást, de Nacsa védett.

Az 57. percben Pavlov fejese ment centikkel mellé. Visszaesett az iram, a Balmazújváros tartotta előnyét, és olykor-olykor veszélyes kontrákkal próbálta meg begyötörni a győztes gólt. A 78. percben Nagy Róbert közel 30 méterről vette célba a kaput, de Nacsa megszelídítette a kapu előtt megpattanó labdát.

A 88. percben aztán gólt ért a hazaiak igyekezete: Fodor beadását Nagy Bálint csúsztatta a kapuba (1-1). A hajrában még a győzelemtől sem állt távol a második félidőben magára találó Kisvárda, újabb gólt azonban már nem sikerült szerezni, így maradt az 1-1.

Olvasói sztorik