NB II

Négyet kapott a Békéscsaba

Utolsó felkészülési mérkőzésén, Gyulán lépett pályára az NB II-es viharsarki együttes, amelynek ellenfele az UTA Arad volt.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
FC UTA Arad (román) – Békéscsaba 1912 Előre SE 4-0 (3-0)
Gyula
Békéscsaba: Póser (Scsekics) – Tölgyesi, Koszó, Pataki, Juhász (Horváth) – Balogh M., Bagi (Pozsár G.), Lucas (Soós), Gajdos (Leucuta) – Mosquera (Pantovics), Prasler. Edző: Komjáti András
Gólszerzők: Apostu (5., 31.), Neagu (12.), Salajan (69.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A román másodosztály Nyugati-csoportjában kiesőhelyen (11.) tanyázó UTA Arad az első játékrészben gyorsan előnybe került, ami döntőnek bizonyult.

A Békéscsaba a mérkőzés elején mintha az öltözőben maradt volna. Az ötödik percben Apostu az ötösön belülről perdítette a labdát a magyar együttes kapujába (1-0). A gól vélhetően megfogta a játékosokat, mert kicsivel később Neagu remekül érkezett a hosszú oldalon egy beadás után, és hat méterről ő is a kapuba helyezte a labdát (2-0). A 31. percben Apostu ismét betalált, az aradi játékos a védőket megelőzve volt eredményes (3-0).

A fordulás után már nem volt ennyire egyoldalú a találkozó, de a Békéscsabának továbbra sem sikerült gólt szereznie. Az Arad a 69. percben állította be a végeredményt, ekkor Salajan jobb külsővel rúgta a kapuba a játékszert, miután baloldalról kapott labdát (4-0).

– A mérkőzés első tíz percében a játékosok az öltözőben maradtak, és a gyorsan bekapott két gól megzavarta a csapatot. Azok a játékosok közül, akik a tervezett kezdőben szerepet kaphatnak, hatan hiányoztak. Annyira nem vagyunk erősek, hogy ezeknek a játékosoknak a hiányát elbírjuk – idézi a hir6.hu a Békéscsaba edzőjét, Komjáti András.

Olvasói sztorik