NB II

Minden helyzet kimaradt

Nem született gól a Szigetszentmiklós és a szintén NB II-es Szolnok meccsén, a nyolcaddöntőben.
Ligakupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés
Szigetszentmiklósi TK-Erima – Szolnoki MÁV-Stadler Rail FC 0-0
Szigetszentmiklós. Játékvezető: Kiss N.
SzTK: Horváth L. – Puskás (Mészáros L., 75.), Balogh M., I. Jakovljevics, Pollák – Barna Zs., Sipos B., Kvekveskiri, Khous (Majoros, 75.), Kollega – Bonifert (Fekete Á., 79.). Edző: Csurka Zoltán
Szolnok: Pokorni – Rokszin (Zsótér, 62.), Racskó, Lengyel B., Papucsek – Szepessy, B. Tóth, Vári, Hamar (Sipeki, 62.) – Zsolnai, Fritz. Edző: Kis Károly

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hazaiak közül egyedül a szerb Szlobodan Jakovljevics nem állt az edző rendelkezésére, mert az utolsó felkészülési mérkőzésen porcsérülést szenvedett. A gólfelelősök közül Takács Tamás és Fekete Ádám is csak a cserepadon kapott helyet.

A hatodik percben Zsolnai Róbert beadását B. Tóth Balázs csúsztatta a kapu mellé. A tizedik percben Kollega középre ívelt labdáját Bonifert fejelte mellé. Két perccel később Kvekveskiri húszméteres lövését védte Pokorni. A 15. percben Bonifert kapott remek labdát, a kapuba passzolt, de a partjelző lest intett, így a találat érvénytelen volt.

A folytatásban is a hazaiak veszélyeztettek többet, de a 25. percben Hamar éles szögből leadott lövését kellett védenie Horváth Lászlónak. A 35. percben Bonifert ívelt középre egy szabadrúgást a félpályáról. Labdájára Pokorni érkezett és lehúzta a labdát Ivan Jakovljevics elől. Ezután Kollega cselezgetett élesen a kapu elé lőtte a labdát, amelyről Bonifert centikkel lemaradt. A negyvenedik percben Hamar középre ívelte labdájára Zsolnai érkezett, de a fejesét Horváth könnyedén védte. A szünet előtt Rokszin szabadrúgását Horváth hárította.

A folytatásban Kollega centerezése megpattant egy vendégvédőn, így került a labda Bonifert elé, aki estében már nem tudta kapura irányítani, így kimaradt az óriási lehetőség. A 68. percben egy hazai szabadrúgás után Ivan Jakovljevics csúsztatása a kapufán csattant. A kipattanót a francia ismét kapura lőtte, ám a gólvonalon álló védő megakadályozta. Ezután Pollák bombázott kapura, de Pokorni lábbal, hatalmas bravúrral védett.

A 83. percben Zsótér elől Horváth menteni tudott, de felperdült a labda, amit végül Balogh Miklós rúgott vissza a mezőnybe. Egy perccel később Majoros passzát Kollega egy pattanás után, tíz méterről a kapu fölé bombázta. A 86. percben Kollega tört be a tizenhatoson belülre, de visszagurította a labdáját Kvekveskiri rosszul találta el – tudósított az SzTK honlapja.

Olvasói sztorik