NB II

A horvátok késtek, majd nyertek

A Zalaegerszeg már 2-0-ra is vezetett az NK Croatia Sesvete elleni edzőmeccsen, de végül 3-2-re kikapott.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Zalaegerszegi TE FC – NK Croatia Sesvete (horvát) 2-3 (1-0)
Zalaegerszeg
ZTE: Vlaszák – Preklet, Kovács G., Bogunovics, Kocsis – Sluka, Hajdú – Grbics – Tanque, Vittman, Babati. Cserék: Czirjék, Nagy Z., Holdampf, Simonfalvi, Tóth L., Frizoni, Potyi, Baráth, Bíró, Ferenc. Edző: Lendvai Miklós
A ZTE gólszerzői: Grbics (22.), Tanque (57.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A horvát másodosztályban hetedik vendégcsapat kissé elnézte a találkozó kezdési időpontját, így a mérkőzés háromnegyed órával később kezdődött a meghirdetett időponthoz képest.

Szinte a középkezdés után azonnal gólhelyzetet alakított ki a magyar csapat: Vittman parádés lekészítését Grbics lőtte kapura, de Karatovics nagy bravúrral védett. Nagy kedvvel és jól játszott a ZTE, de a horvát csapaton látszott, hogy más bajnokságban edződik… Grbics az első félidő közepén már nem hibázott, Tanque harcosságának és passzának köszönhetően került gólhelyzetbe, amit ki is használt (1-0). Vlaszák Gézának egy igazi bravúrra volt szüksége, igaz, akkor résen volt, és hárított egy léc alá tartó lövést.

A fordulás után nagyon szép támadást követően Tanque fejelt a hálóba (2-0). A brazil játékoson látszik, hogy ha levetkőzi a szambafutball sallangjait, nagy erőssége lehet a csapatnak. Ezután mindkét együttes cserélt, bejöttek a fiatalok, és világosan látszott, hogy van különbség a két cseresor között. A horvátoknál kölcsönben játszanak a Dinamo Zagreb nevelései, akik dinamizmusban és játéktudásban is magasabb szintet képviselnek, mint a zalaegerszegiek.

Egy távoli bombával szépítettek, majd egy kapu előtti kavarodás után egyenlítettek. A vége előtt egy szöglet utáni fejesből a győztes gólt is megszerezte az NK Sesvete, nem érdemtelenül (2-3). Az világosan látszik, hogy a ZTE alapcsapata a sok téli távozó ellenére is rendben van, viszont a fiataloknak még érniük kell, hogy nagyobb feladatokat is meg tudjanak oldani – írja a klub honlapja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik