NB II

Szikrázó meccs a szerbek ellen

A házigazda Kozármisleny 4-2-re legyőzte a szerb harmadosztályú Bratsvo Prigrevica csapatát.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Kozármisleny SE – Bratsvo Prigrevica (szerb) 4-2 (3-0)
Kozármisleny. Játékvezető: Bánfai
Kozármisleny: Sólyom (Helesfay D., a szünetben) – Kiss M., Fellai (Petrók, a szünetben), Vattai, Horváth Sz. (Vituska, a szünetben) – Szabó B. (Fenyvesi, a szünetben), Nagy E. (Kovács D., a szünetben), Kovács T. (Tóth D., 55.) – Cziráki (Fitos, a szünetben), Oláh (Varga B., 55.), Nagy K. Edző: Eduardo Almeida
A Kozármisleny gólszerzői: Oláh L. (12., 15.), Nagy K. (29.), Tóth D. (71.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Remekül kezdett a szerb együttes, amely többet birtokolta a labdát, mezőnyben szépen járatta, míg a baranyaiak szervezetten védekeztek, így az ellenfél a mezőnyfölényen kívül nem jutott gólszerzési lehetőségig.

Az első tíz perc után Oláh Lóránt először szemfülesen emelte át a labdát a kapus felett (1-0), majd egy visszapasszolt labdát értékesített magabiztosan (2-0), így máris megnyugtató volt a kozármislenyi vezetés. A szakvezetés több dolgot is kipróbált a mérkőzésen, a szervezett védekezéstől a labdavesztés utáni letámadáson át az emberhátrányos szituációig.

A 29. percben Nagy Mihály Krisztián szépségdíjas találatával már 3-0-ra alakult az állás, amely után a vendégek játékosai többször elvesztették a fejüket, és csúnyán odaléptek a magyar játékosoknak. Ennek egyik károsultja Cziráki volt, aki csúnya rúgást kapott a vádlijára.

A második félidőben jöttek a már szokásos cserék, és jött a már-már megszokottá váló Tóth Dániel-gól. A játékrész elején úgy tűnt, akár nagy gólkülönbségű győzelmet is arathatnak a hazaiak, hiszen előbb Petrók közeli fejese, majd Fitos előkészítése után Kovács ziccere maradt ki, majd ahogy lenni szokott, góllal büntetett az ellenfél. A 61. percben egy egyéni hibát követően ajtó-ablak helyzetben Helesfayra vezették a labdát, majd szépítettek a vendégek (3-1).

A gól feltüzelte az addig sem langyos vendégeket, így jókor jött Tóth Dániel szép találata, amely után ismét megnyugtató lett a Kozármisleny előnye. A találkozó végjátékában, a biztos vezetés tudatában arra is volt lehetősége a magyar együttesnek, hogy az emberhátrányos szituációt is gyakorolja, amelynek érdekében vállalta, hogy egy játékossal kevesebben fejezi be a mérkőzést.

Ahogy az egész mérkőzés alatt, az ellenfélnek ekkor sem sikerült akcióból helyzetet kialakítania, igaz, egy pontrúgásból egy közeli fejessel 4-2-re kozmetikázta az eredményt. Dicséretes dolog, hogy működött a szervezett védőjáték, illetve sikerült egy-egy szépen kivitelezett akciót is végigvezetnie a hazai csapatnak. A helyzetkihasználás az első félidőben remek volt – írja a Kozármisleny FC honlapja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik