NB II

Leucuta helyzetfelismerése döntött

A heti felkészülés zárásaként, szombaton délelőtt a Kórház utcai műfüves pályán az NB III-as Orosházával mérték össze erejüket a Békéscsaba labdarúgói.
Felkészülési mérkőzés
Békéscsaba 1912 Előre SE – Orosháza FC 2-0 (0-0)
Békéscsaba, 100 néző. Játékvezető: Csonka
Békéscsaba 1. félidő: Póser – Tolmbaye, Koszó, Albert I., Király P. – Balogh M., Bagi, Lucas, Károly – Prasler, Pantovics. 2. félidő: Scsekics – Tolmabaye, Pataki, Juhász Gy., Horváth T. –Tölgyesi, Soós I., Pozsár, Leucuta – Gajdos, Mosquera. Edző: Komjáti András
Gólszerző: Leucuta (75., 84.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A matiné nem hozott látványos játékot, bár a csabaiak voltak mezőnyfölényben, az első valamirevaló helyzet az előretörő Medvegy előtt adódott, kissé kisodródott pozícióból ellőtt labdája azonban elszállt a kapu előtt. A másik oldalon Bordás kapus hárította Balogh Milán lövését, aki a 36. percben gólt is szerezhetett volna, de az ötösön eltört egy pontos beadást. A félidő slusszpoénját Fülöp szabadrúgása jelentett, amit Póser hárított.

A szünetben komplett sort cserélt Komjáti András, csupán a sérült Balog Zsolt nem léphetett pályára és Szűcs István, akinek a további szolgálataira nem tart igényt a szakvezetés. Az első negyedóra után mindkét fél feladta a korábbi zárt védekezést, ezáltal a kapuk is többször forogtak veszélyben. Kimaradt vendéghelyzetek után negyedórával a vége előtt Leucuta szerzett vezetést, miután kilépett a rosszul váltó védők közül, és 12 méterről a jobb sarokba helyezett.

Szűk tíz perccel később eldőlt a meccs. Pozsár fölívelt szabadrúgását a hosszú oldalról Gajdos fejelte Leucuta elé, aki közelről nem hibázott. Röviddel ezután a másik oldalon is száz százalékos helyzet alakult ki, de Szabó N. alapvonalról visszagurított labdáját Polyák nyolc méterről az üres kapu mellé pörgette.

A küzdelmes mérkőzés első félidejében a Békéscsaba uralta a játékot, a szünet után ez kiegyenlítődött, és a helyzetek alapján akár fordított eredmény is születhetett volna – írja a bmsextra.hu.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik