NB II

Hátrányból nyert a Dunaújváros

Az élvonalba jutásra aspiráló DPASE a 15. percben már 2-0-s hátrányban volt az NB III-as Videoton II otthonában, végül azonban megfordította a meccset.

Felkészülési mérkőzés

Videoton FC II – Dunaújváros PASE 2-3 (2-1)
Gólszerzők: Teixeira (12.), Molnár T. (14.), illetve Sárközi (42.), Urbin (48.), Godslove (61.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kellemes, napsütéses időben kezdődött a mérkőzés. Az ötödik percben Ács Ádám beadását követően Molnár Tibor közeli fejesét szépen védte Milinte Árpád. A 12. percben Teixeira játszotta tisztára magát a dunaújvárosi tizenhatoson belül, majd nyolc méterről a hálóba lőtt (1-0). Két perccel később Ács adott pazar labdát Molnárnak, aki elfektette Milintét, majd az üres kapuba lőtt (2-0).

A Videoton fiataljai a mérkőzés első félidejében remekül futballoztak, szép támadásokat vezettek, és a védelmük is jól működött, annak ellenére, hogy több alapember nem léphetett pályára sérülés miatt, illetve Tar és Hudák az első csapat spanyolországi edzőtáborában van. A 27. percben Jankovics mentett nagyot a kapu előterében, a 33. percben pedig tovább növelhette volna előnyét a fehérvári együttes. Ács és Molnár remek kényszerítője után előbbi lőtt kapura tíz méterről, de a labda a kaputól egy méterre megpattant Baracskain, így végül a kapufán csattant.

A 35. és 37. percben is bemutatott egy-egy nagy bravúrt Gábor Péter, a 42. percben azonban már ő is tehetetlen volt, egy szögletvariáció után – az ősszel még a Vidi II-ben futballozó – Sárközi Norbert szépített (2-1). A 44. percben Ács passzolt Havasinak, aki 18 méterről nagy kapufát lőtt.

A második félidőben a fehérváriak védelme kevésbé volt szervezett, mint korábban. A 48. percben a kapus és Kiprich Dávid nem értették meg egymást egy beadás után, a labda végül Urbin elé került, aki hét méterről az üres kapuba lőtt (2-2). Ebben a játékrészben többet támadott a Dunaújváros, Gábor Péternek több nagy bravúrt is be kellett mutatnia. A 61. percben Godslove 17 méterről lőtt nagy gólt, ezzel beállítva a 2-3-as végeredményt.

Az első játékrészben az NB III-as csapat a Dunaújváros fölé nőtt, a második félidőben azonban a rutin legyőzte a fiatalságot, és végül érvényesült a papírforma – tudósított a vidi.hu.

Olvasói sztorik