NB II

A Zalaegerszeg nagy győzelme

Az anyagi gondok által megtépázott NB II-es csapat 2-0-ra nyert a szlovén élvonal harmadik helyezettje ellen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Zalaegerszegi TC FC – NK Zavrc (szlovén) 2-0 (2-0)
Zalaegerszeg
ZTE: Vlaszák – Kocsis, Preklet, Kovács G., Nagy Z. – Holdampf, Sluka, Grbics, Simonfalvi – Frizoni, Tóth L. Cserék: Kalmár, Kovács L., Pajor, Hajdú N., Szántó, Tanque, Potyi, Pesti. Edző: Lendvai Miklós
Gólszerzők: Grbics (10.), Kocsis (35.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szlovén első osztály bronzérmes pozíciójában telelő NK Zavrc csapatát fogadta edzőmeccsen a pénzügyi krízis miatt súlyos válságban lévő Zalaegerszeg.

A hatodik percben Sluka szabadrúgását Kovács Gergő fejelte a kapus ölébe. Egy perccel később Frizoni lövését védte a kapus. A tizedik percben Simonfalvi beadását Grbics vágta a kapuba (1-0). A vezetőgól után egy tíz méterről eleresztett szlovén lövést kellett védenie Vlaszák Gézának. A 24. percben Sluka lövése fél méterrel fölé ment. A 35. percben Sluka szabadrúgását Kocsis Adrián csúsztatta a hálóba (2-0). A szünet előtt Frizoni remek indítása után Simonfalvi került helyzetbe, de átemelési kísérlete sikertelen volt.

A szünet után Ceh fejesét védte Kalmár. Az 55. percben Tanque került ziccerbe, átemelte a kapust, de egy védő a gólvonalról kivágta a labdát. A 64. percben Uas kísérletét Kalmár fogta. A hetvenedik percben Uas bombázott tíz méterről, de Kalmár ezt is kiütötte. Négy perccel később egy harmincméteres szlovén bombaszabadrúgást is hárított a zalaiak fiatal kapusa. A 77. percben a vendégek 16 méteres lövése fölé szállt. A 82. percben a vendégek 16 méteres próbálkozását bravúrral védte Kalmár, majd az egy méterről ráküldött kipattanót is megfogta. Sajnos a hajrában az indulatoké volt a főszerep, sok volt a fölösleges szabálytalanság.

A második félidőben szinte helyzete sem volt a Zalaegerszegnek, de a vendégcsapat nem tudott élni kínálkozó lehetőségeivel, így 2-0-ra a magyar csapat nyert – tudósít a ZTE FC szurkolói holnapja.

Olvasói sztorik