NB II

A végén kapott ki az Előre

A román Valcea 2-1-re győzött a Békéscsaba otthonában.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Békéscsaba 1912 Előre – CSM Ramnicu Valcea (román) 1-2 (1-0)
Békéscsaba, 100 néző. Játékvezető: Lovas.
Békéscsaba: Scsekics – Tolmbaye, Koszó, Albert I., Király P. – Balogh M., Bagi, Lucas, Károly – Mosquera, Pantovics. Cserék: Pataki, Horváth T., Juhász, Tölgyesi, Soós, Pozsár, Leucuta, Gajdos, Prasler. Edző: Komjáti András
Gólszerzők: Pantovics (25.), illetve Privulescu (57.), Cretu (88.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csütörtökön újabb edzőmeccs várt a Békéscsaba csapatára. A keddi, gyulai találkozót követően – amikor jobbára a második sor játszott – ezúttal hazai környezetben léptek pályára a csabaiak, mégpedig a határ-menti fürdővárosban edzőtáborozó, román másodosztályú Ramnicu Valcea ellen – írja a bmsextra.hu.

Iramos, jó színvonalú mérkőzés alakult ki, meglepően frissen mozgott mindkét csapat. Az Előre jól védte kapuja előterét, szép támadásokat vezetett, ezek egyikéből Pantovics szerzett vezetést a 25. percben (1-0).

Bár próbálkoztak a románok is, egyenlíteni csak a második félidő 12. percében tudtak Privulescu révén, egy szöglet után (1-1). Ekkor már nem volt olyan gördülékeny a csabaiak játéka, mint előtte. Az utolsó negyedórára Póser kapus, valamint az Achilles-ín problémákkal küszködő Balog Zsolt kivételével minden bevethető játékos pályára lépett, ami eleinte okozott kisebb zavarokat.

Sportszerű küzdelem folyt, kevés lehetőséggel, éppen ezért hatott a meglepetés erejével, hogy két perccel a vége előtt, egy jól eltalált lövéssel a csereként beállt Cretu 30 méterről megszerezte a győztes gólt (1-2).

Pásztor József, a Békéscsaba szakmai igazgatója: – Fontos volt, hogy végre füvön játszhattunk. Az első félidőben jól tejesítettünk, azután viszont felhígult a védekezésünk, emiatt nem volt olyan gördülékeny a játékunk. Mindent egybevetve hasznos erőfelmérő volt, egy kiváló erőkből álló csapat ellen.

Olvasói sztorik