NB II

A legvégén úszott el a siker

A házigazda Vasas 1-1-es döntetlent játszott a Szigetszentmiklós csapatával.
Felkészülési mérkőzés
Vasas FC – Szigetszentmiklósi TK-Erima 1-1 (1-0)
Fáy utca
Vasas: Németh G. – Pál D., Görgényi, Tamás L., Piller – Vida, Gál, Cseke – Szedlár, Ádám M., Remili. Cserék: Orbán S., Ferenczi, Szabó B., Engel, Menyhárt, Nagy. Edző: Szanyó Károly
Gólszerzők: Remili (19.), illetve Kvekveskiri (88.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Vasas az ugyancsak NB II-es SzTK-Erima együttesét fogadta szerdán, kora délután felkészülési mérkőzésen.

A második percben Vida éles beadását a kapus kiöklözte. A 11. percben egy szöglet után öt méterről, szabadon fejelhetett a szigetszentmiklósiak játékosa, ám a labda fél méterrel a kapu fölé ment. Három perccel később Szedlár beadása az oldalhálóban kötött ki. A 19. percben Ádám Martin szöktette a tizenhatos előterében Remilit, aki két védő között kilépett, és 13 méterről a hálóba bombázott (1-0).

A 39. percben Vida szabadrúgása veszélyesen csavarodott a tizenegyes pont környékére, ám a felugró játékosok egyike sem ért hozzá, így az a kapu felé vágódott, de a gólvonal előtt a kapus bravúrral védett. Két perccel később az SzTK csatára ziccerben, öt méterről lőtt, Németh Gábor lábbal bravúrral védett, a kipattanóra érkező csatár három méterről luftot rúgott, így a Vasas-védők fel tudtak szabadítani.

A 44. percben Szedlár 18 méterről lőtt, a labda megpattant egy védőn, így a kapufa mellett fél méterrel hagyta el a játékteret. Az első félidő közepétől feltámadt a szél, és viharossá fokozódott, ami gyakorta megtévesztette a játékosokat. Nagyjából egyenlő erők küzdelme zajlott a pályán, a vendégek is agresszív letámadásos taktikát alkalmaztak, így gyakoriak voltak a tisztátalan szerelések, a hátulról akasztások.

A hatvanadik percben Vida szögletét, Remili a tizenhatos sarkáról bombázta a kapu fölé. A folytatásban helyzetek nélkül zajlott a mérkőzés, majd a 79. percben a vendégek ellőtték a labdát az ötös sarkáról, már Németh Gábor mellett is elment, de Engel a gólvonalról mentett. Két perc elteltével Remili 19 méteres szabadrúgását védte a kapus. A 83. percben ismét Remili került gólhelyzetbe: a tizenhatos vonalán átvette a labdát, középről lőtt, ám a kapus ezúttal is bravúrral védett.

A Vasas végül nem úszta meg gól nélkül a tucatnyi szigetszentmiklósi helyzetet, hiszen a 88. percben a grúz Kvekveskiri harmincméteres lövése az angyalföldiek hálójában kötött ki (1-1) – tudósított a Vasas Facebook-oldala.

Olvasói sztorik