NB II

Gyulán kapott ki a Békéscsaba

Felkészülési mérkőzés
Várfürdő-Gyulai Termál FC – Békéscsaba 1912 Előre 4-3 (1-2)
Gyula, 70 néző. Játékvezető: Csonka
Békéscsaba: Póser – Vozár, Pataki, Juhász, Horváth – Gajdos, Tölgyesi, Pozsár, Leucuta (Balogh M.) – Pantovics, Viczián (Soós). Edző: Komjáti András
Gólszerzők: Kovács T. (43.), Dragan (48.), Dócza (58.), Nagy G. (84.), illetve Pantovics (21.), Pozsár (33.), Soós (68.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ezen a héten is három edzőmeccs szerepel a Békéscsaba programjában. Kedden délután az NB III-as Gyula otthonában lépett pályára az Előre, amelyben ezúttal az eddig kevesebb lehetőséghez jutók játszottak.

Sokáig passzív mezőnyjáték zajlott a pályán, mígnem a 21. percben Viczián átadását Pantovics juttatta tíz méterről a gyulaiak kapujába (0-1). Aktívabb maradt az Előre, és egy Pozsár-lövéssel tovább növelte az előnyét: a játékmester bő fél óra után 25 méterről pókhálózta ki a jobb alsó sarkot (0-2). Közvetlenül a szünet előtt válaszoltak a vendéglátók, igaz, ehhez kellett Leucuta is, aki saját kapuja előterében eladta a labdát, Kovács pedig értékesítette a lehetőséget (1-2).

A második játékrész is gyulai találattal indult: egy jobbról kapu elé küldött labdát Dragan bólintott zavartalanul a hálóba (2-2). Újabb tíz perc elteltével Dócza jól eltalált lövésével szemben bizonyult tehetetlennek Póser (3-2). Válaszul a 68. percben Pozsár szögletéből Soós egyenlített fejjel (3-3), de a hazaiak részéről erre is volt újabb válasz: a szemfüles Nagy Gergő a hajrában egy kapu előtti kavarodásból megszerezte csapata győztes találatát (4-3).

Egy külső szemlélő nem tudta volna eldönteni, melyik együttes szerepel magasabb osztályban. A békéscsabai cseresor az első harminc percet leszámítva elmaradt a korábbi edzőmeccseken nyújtott teljesítményétől, a lelkesebb házigazdák rászolgáltak a sikerre, ezzel együtt náluk is van még min javítani a bajnokság rajtjáig hátralévő időben – tudósított a bmsextra.hu.

– Kíváncsi voltam arra, hogy akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, miként alkalmazkodnak? Azt kaptam, amit eddig is tudtam róluk – mondta Komjáti András, a Békéscsaba edzője.

A Békéscsaba csütörtökön a román Ramnicu Valcea ellen játszik, szintén Gyulán, szombaton pedig hazai pályán az Orosházát fogadja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik