NB II

A szünet után nyert a Békéscsaba

A második félidőben törte meg harmadosztályú debreceni ellenfelét az Előre.
Felkészülési mérkőzés
Békéscsaba 1912 Előre SE – DVSC-DEAC 3-0 (0-0)
Gólszerzők: Leucuta (tizenegyesből 53.), Lucas (62.), Mosquera (71.)
A mérkőzés statisztikája
kapura lövés: 18 – 5
kaput eltaláló lövés: 5 – 1
szabálytalanság: 11 – 19
szöglet: 7 – 6
les: 1 – 3

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombaton újabb edzőmérkőzést játszott az NB II-es Békéscsaba, amelynek ellenfele a harmadosztályú DVSC-DEAC volt. A meccs egészében a házigazda dominált, ám hiába dolgozott ki sok helyzetet, a kaput csak kevésszer találta el, de most ez a teljesítmény is elég volt a győzelemhez.

Nagy irammal kezdte a mérkőzést az Előre, és akár többgólos előnyre is szert tehetett volna elég hamar, de hiába voltak jó helyzetei, a kaput nem találta el. A harmadik percben Mosquera lőtt közelről a kapu fölé, majd egy percen belül Prasler kétszer is fejelni tudott jó helyzetben, de mindkétszer a kapu fölé.

A 18. percben Prasler jól tartotta meg a labdát a tizenhatoson belül, majd társa kapura lőtt, de a vendégkapus remekül védett. A harmincadik percben a Debrecen is eljutott a békéscsabai kapuig egy kontra után, akár gólt is szerezhetett volna, de jó helyzetből a támadó még a kaput sem találta el.

Az első félidő hajrájában három lehetőségből is születhetett volna hazai gól. Előbb Balogh Milán fordult le a védőjéről a büntetőterületen belül, de csak a kapu fölé tudta lőni labdát, majd Lucas távoli lövése nem talált célt, végül Mosquera remek kilépése után a vendégkapus halászta le a békéscsabai támadó lábáról a labdát.

A második félidő elejét ismételten megnyomta az Előre, és ennek eredménye is lett az 53. percben. Szabadrúgást végezhetett el a Békéscsaba, ám tizenhatoson belül lerántottak egy hazai játékost, így büntetőt ítélt a játékvezető, amit Leucuta értékesített magabiztosan (1-0).

A 62. percben Lucas nagyon szép gólt lőtt: szabadrúgásból a kapu bal felső sarkába tekert (2-0). A 71. percben aztán végleg eldőlt a meccs, Leucuta a saját térfelén szerzett szemfülesen labdát, majd miután végigszáguldott a pályán, a kapus felett átpöccintette, Mosquera pedig közelről a kapuba passzolta (3-0).

A hajrára a DVSC-DEAC is magára talált, a 85. percben szép kiugratás után a békéscsabai kapusnak kellett védenie, majd kicsivel később egy távoli lövést kellett lábbal hatástalanítania. A mérkőzésen jobban akart az Előre, többet volt nála a labda, de az első félidőben egyszerűen nem találta el a kaput. A büntető megnyugtatta a hazaiakat, és azután már simán hozták a találkozót – tudósított a hir6.hu.

– Ezen a héten már a harmadik edzőmérkőzésünket játszottuk, ez meg is látszott a csapaton, hiszen fásultak voltak a játékosok, ennek volt köszönhető a sok pontatlanság is – nyilatkozta Komjáti András, a Békéscsaba vezetőedzője.

A meccs képgalériája ide kattintva megtekinthető!

Olvasói sztorik