NB II

A Vasas újabb győzelme

Az angyalföldiek ezúttal a szlovák élvonalbeli Dunaszerdahely otthonában játszottak, és 2-1-re győztek.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
FK DAC 1904 (szlovák) – Vasas FC 1-2 (0-1)
Dunaszerdahely
Vasas: Orbán S. – Pál D., Görgényi, Tamás L., Piller – Cseke, Kiss R., Nagy T. – Szedlár, Szabó B., Menyhárt A. Cserék: Németh G., Izing, Remili, Berecz, Vida, Gál M., Ferenczi, Ádám M. Edző: Szanyó Károly
Gólszerzők: Mitkovics (53.), illetve Cseke (34.), Remili (80.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Lipóton edzőtáborozó Vasas a szlovák első osztályban sereghajtó dunaszerdahelyi FK DAC 1904 otthonában lépett pályára csütörtökön. Szanyó Károly vezetőedző ezen a mérkőzésen az eddig kevesebb játéklehetőséghez jutó labdarúgóinak szavazott bizalmat.

Az első percben Menyhárt lapos beadását a védők hárították, a kipattanót Szedlár kaparintotta meg, de beadása a keresztlécet érintve hagyta el a játékteret. A folytatásban mezőnyfölénybe kerültek a házigazdák, sőt a 19. percben Tamás László szabálytalansága miatt tizenegyeshez jutottak, de Orbán Soma kivédte a lövést.

A 23. percben Salko ment tíz méterről a kapufa mellé bombázott. Két perccel később Szedlár lapos lövést a kapus védte. A 32. percben Szedlár bolondította meg ismét a védőjét, de a hosszú sarok felé ívelte a labdát a DAC kapusa hárította. Újabb két perc elteltével megszerezte a vezetést a Vasas: Tamás László ívelte előre a labdát Csekének, aki az ötös sarkáról átemelt a kifutó kapus fölött (1-0).

Az első félidő utolsó tíz percében a magyar csapat vette át az irányítást, ez a labdabirtokláson, a veszélyes beadásokon és a szabadrúgásokon is meglátszott.

A szünet után Remili tört be a tizenhatoson belülre, buktatták, de a bíró nem ítélt büntetőt. Az 53. percben a kapu elé belőtt labdát Mitkovics perdítette a hálóba (1-1). Két perccel később Mitkovics csaknem megszerezte a vezetést a DAC-nak: betört a tizenhatoson belülre, ám a kapufa mellé csavart. A hetvenedik percben Görgényi 12 méterről lőtt, labdája fél méterrel kerülte el a kaput. Két perc múlva Pál Dávid beadása centikkel elsuhant a rövid saroknál berobbanó Ferenczi István feje mellett.

A nyolcvanadik percben Remili kapott pontos labdát 12 méterre a kaputól, átvette, majd nagy erővel a hálóba zúdította (1-2). A 85. percben Remili játszotta át a védőjét, betört a tizenhatoson belülre, de erős beadása három csapattársa előtt is elment – tudósít a Vasas FC Facebook-oldala.

– Az eredményt kielégítőnek tartom. Úgy gondolom, ez a győzelem mindenképpen figyelemfelkeltő volt, ám a játékban sok kivetnivalót találtam. A következő hetekben még van mit csiszolni, javítani az összjátékunkon. Ennek ellenére úgy vélem, jó úton járunk. A csapat erősségét mutatja, hogy idegenben egy szlovák első osztályú csapat fölé tudtunk kerekedni – nyilatkozta Szanyó Károly, a Vasas vezetőedzője.

– Parázs mérkőzésen vagyunk túl. A csapat ismét megmutatta, hogy még sok lehetőség rejlik benne. Bár ellenfelünk kihagyott egy büntetőt – bár fogalmazhatunk úgyis, hogy Orbán bravúrral hárított – ám ne felejtsük el, hogy egy-nullás vezetésünknél a játékvezető nem ítélt meg nekünk egy tizenegyest, ami biztosnak tűnt a nézőtérről. A győzelmet teljesen reálisnak tartom – mondta Vancsa Miklós, a Vasas ügyvezetője. – Eddig veretlenek vagyunk a felkészülési mérkőzések során. Vélhető, hogy előbb vagy utóbb elérkezik egy vereség – bár nem kívánom –, de jobb lenne a felkészülési meccsek alatt vereséget szenvedni, mint tétmeccsen, hogy ezt is fel tudjuk lélekben dolgozni. Mindenesetre örömteli volt látni a mérkőzés bizonyos időszakaiban játékunkat. Azt látom, hogy ebben a csapatban nagy lehetőségek vannak. Sajnálatos, hogy két belsővédőnk megsérült. Reméljük, egyik sem lesz olyan súlyos, hogy hetekre kiessenek. Jobbulást kívánok mindkettőjüknek, Izing Martinnak és Tamás Lászlónak egyaránt.

Olvasói sztorik