NB II

Csak lesgólt lőttek a Fradinak

A házigazda Siófok gól nélküli döntetlent játszott a Ferencváros NB III-as csapatával.
Felkészülési mérkőzés
FGSZ Siófok – Ferencvárosi TC II 0-0
Siófok
Siófok 1. félidő: Kis T. – Gárdos, Kiss Zs., Fülöp N., Gubicza – Horváth B., Vass, Peszmeg, Papp M. – Dajics, Horváth P. 2. félidő: Ambrusics – Pécseli, Tímár, Fehér Z., Novák A. – Nagy D., Futó, Ivancsics, Pál A. – Bogáti, Waltner. Edző: Horváth Károly

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A jó iramú mérkőzésen voltak helyzetek, ám a gólok ezúttal mindkét fél részéről elmaradtak. Hiába játszott mindkét félidő során fölényben a házigazda Siófok, a ferencvárosi háló csak egyszer rezdült meg, ám les miatt érvénytelenítették a találatot.

A balatoniaknál bemutatkozott az új kapus, Ambrusics Róbert, aki korábban az angol Leicester együttesében is szerepelt, előző csapata a Diósgyőr volt.

Az első nagy helyzet a ferencvárosi kapu előtt alakult ki, amikor egy felívelésre Horváth Péter indult be, lekészítette lövésre Dajicsnak, a labda azonban mellésuhant. A másik oldalon egy kapu előtti kavarodás végén az előrehúzódó Erdei Gábor előtt adódott lehetőség, de kissé kisodródva az ötös sarkáról a kapufát találta el. Dajics labdavesztését követően Tuyp megszerezhette volna a vezetést a vendégeknek, de a kapujából kimozduló Kis bravúrral hárította a holland ziccerét.

Egy újabb felívelésnél Megyeri összefutott Erdei Gáborral, Horváth Péter lecsapott a labdára, háttal a kapunak ráhúzta, de Otten még a gólvonal előtt tisztázni tudott. Dajics ígéretes szituációban kapott remek indítást Fülöp Noeltől a baloldalon, sikerült eltolnia a labdát Megyeri mellett, középen többen érkeztek, de a beadását blokkolták. A félidő lefújása előtt Fülöp szerezhetett volna gólt, de szöglet utáni fejese a kapufáról mellé ment.

A második játékrészt még jobban megpörgette a siófoki második sor. Pál András kapott egy labdát a baloldalon, középre gurított, Waltner átvette, majd a kimozduló kapus mellett a hálóba lőtt, de lest jelzett az asszisztens, így a gólöröm elmaradt. A Ferencváros előtt is adódott lehetőség, egy jobboldali kontra végén Zsivóczky lövését azonban Ambrusics szögletre védte. Ivancsics baloldali szabadrúgásánál Waltner mozgott be jól a rövidre, de fölé lőtt. Waltnernek ezután is volt egy remek megmozdulása, a védők között kilépett, majd a tizenhatos jobb oldalán néhány csel után a hosszú oldalra ívelt, Pál András fejese azonban a kapufáról ment mellé, így maradt a 0-0-s végeredmény – tudósít az FGSZ Siófok honlapja.

Olvasói sztorik