NB II

Szabó-gólokkal nyert a Tatabánya

Bozsik Péter NB II-es csapata 0-1 után 3-1-re győzött a harmadosztályú Dorog elleni edzőmeccsen.
Felkészülési mérkőzés
Tatabánya FC – Dorog 3-1 (0-1)
Tatabánya, műfüves pálya
Tatabánya 1. félidő: Dombai – Almási, Szamosszegi, Papizsánszki, Horváth – Bozsik, Birtalan, Bakos – Móri, Batizi-Pócsi, Kis Sz. 2. félidő: Farkasdi – Besztercei, Páles, Szűcs, Juhász – Ludánszki, Birtalan, Czank – Ferkó, Szabó R., Szabó B. Edző: Bozsik Péter
Gólszerzők: Szabó R. (63.), Szabó B. (69., 84.), illetve Hauser (28.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Rossz körülmények között, havas pályán rendezték a meccset. A 12. percben Kis Szabolcs cselei után Batizi-Pócsi lőtt, de Kurucz kapus nagyot védett. Egy perc múlva Birtalan ütközött Kurucz-cal, de a bíró nem adott tizenegyest, mert a kapust kellett ápolni. A 18. percben egy kontra után Kis mehetett kapura, előle pont Bozsik József elé pattant a labda, aki a kapufára emelt 14 méterről.

A 23. percben veszélyesen kontrázott a Dorog, ám a végén Hollár rossz megoldást választott. Két perc elteltével szépen vitte fel a labdát a Tatabánya, majd egy védelmi hiba után Birtalan lőhetett a tizenhatoson belül, de Kurucz szögletre mentett. A 28. percben egy szépen előrelőtt labdával Hauser tört be a tizenhatoson belülre, és a hálóba lőtt (0-1).

A 36. percben Móri beadása után Kis lőtt négy méterről, kapásból, de a kapus védett. A folytatásban Bozsik beadása megpattant, és a kapufára hullott. A szögletből a Dorog kontrázhatott, de Skita lövését védte Dombai. A 38. percben Bakos nagy kapufát lőtt. A sarokrúgás utáni kavarodásban a hazaiak kezezést reklamáltak, de a játékvezető szerint nem volt semmi.

A körülményekhez képest nem volt rossz a meccs, de az iramra azért lehetett panasz. A játék képe alapján a döntetlen igazságosabb lett volna, de a szünetben vezetett a Dorog.

A fordulás után nagyon igyekezett a Tatabánya, de eleinte állta a sarat a Dorog, sőt a kontráiban benne volt a veszély. Eleinte mezőnyjáték folyt a pályán, helyzetek nélkül. Továbbra sem volt túlságosan látványos a meccs, ami a körülmények miatt érthető.

A 63. percben szép passzok után Ferkó Csaba a tizenhatoson belül lövés helyett Szabó Richárdot játszotta meg, aki nyolc a kapufa segítségével a hálóba lőtt (1-1). Két perccel ezután Czanik tizenhatos bal sarkáról a kapufa mellé gurított. A 69. percben egy bedobás után Szabó Bence becselezte magát a tizenhatoson belülre, majd hét méterről a kapuba csavart (2-1).

Továbbra is a hazaiaknál volt a labda, a második félidőben megmutatkozott az osztálykülönbség a két csapat között. A 76. percben Hollár közeli fejes után Farkasdi védett nagyot. A 84. percben Ferkó ugratta ki Szabó Bencét, aki szépen a kapuba emelt, a dorogi védő már nem tudott menteni (3-1). A második félidőben pályára lépő tatabányai csapata sokkal jobb volt, és megérdemelten nyerte meg a meccset – tudósított az onlajnok.com.

Olvasói sztorik