NB II

A Sopron egygólos veresége

Az SVSE 1-0-ra kikapott az osztrák másodosztályú Mattersburg otthonában.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
SVB Mattersburg (osztrák) – Soproni VSE-GYSEV 1-0 (1-0)
Mattersburg
SVSE: Halasi (Heinrich, 59.) – Maráczi, Baranyai (Tóth M., 59.), Sifter, Czár (Pados, 59.) – Deme (Nyilasi B., 59.), Horváth A., Varga G. (Németh L., 59.) – Faggyas (Balázs R., 59.), Gaál B. (Szabó Z., 59.), Szabó L. (Heffler N., 59.). Edző: Supka Attila

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A soproniak közül sérülés miatt Fazakas Géza, Fazekas Norbert és Erdélyi László nem lépett pályára, viszont a hétfőn igazolt Heffler Norbert bemutatkozott az SVSE színeiben.

A műfüves pályára rendezett meccsen kezdetektől fogva ambiciózus, jó játékot produkált az osztrák másodosztályú csapat. A második percben Ivica Majsztorovics kísérlete kevéssel ment a kapu fölé. Az intenzív játékot számos párharc jellemezte a középpályán. A 18. percben egy szabadrúgás után majdnem vezetést szerzett a házigazda, Lukas Rath lövésénél csak centiméterek hiányoztak a gólhoz.

Ezt követően jobbára a középpályára koncentrálódott a játék, kevés helyzet alakult ki, de a szünet előtt ismét felpörögtek az események. Előbb Majsztorovics hagyott ki egy ziccert, majd Patrick Farkas gólja után lengetett lest az asszisztens. Az első félidő vége előtt Markus Pink már csak a soproniak kapusával állt szemben, kicselezte, és a hálóba gurított (1-0).

A szünet után továbbra is aktív és veszélyes volt a Mattersburg játéka, az osztrákok törekedtek a második gól megszerzésére. Néhány perc elteltével Pink áttört a védelmen, de a kísérlete nyomán néhány centi hiányzott a gólhoz. Ezután az edzők szinte teljes sort cseréltek mindkét oldalon, de a játék képe semmit sem változtatott. Bár a magyarok jól tartották magukat, a házigazdáknak továbbra is voltak helyzeteik. A legnagyobbat Ingo Klemen hagyta ki a 77. percben.

A Mattersburg szoros, de megérdemelt 1-0-s győzelmet aratott. A különbség lehetett volna nagyobb is, hiszen az osztrákok sikere – remek védekezésük miatt – egyáltalán nem volt veszélyben – tudósít az svm.at.

– Ilyen mérkőzésekre lenne szükség, hogy a csapat megszokja, hogy milyen a kemény játék – nyilatkozta klubja honlapján Supka Attila, a Sopron szakmai igazgatója. – Egy agresszív, harcos csapat ellen játszottunk, ami nem igazán ízlett nekünk az elején, aztán próbáltuk átvenni a játék kezdeményezését, ami időnként sikerült, időnként nem. Volt egy-két hiba a védekezésünkben, amit ki kell javítani, sajnos ezekből helyzeteket teremtettek. Az előrejátékunkból hiányzott az agresszivitás, gyorsabban kellene támadni a labdákat a támadóinknak, és a kapu elé érkezéseknél is sokkal erőszakosabban kellene elszakadni az ellenfél védőjétől, hogy gólt, gólokat tudjunk szerezni. A mérkőzés elérte a célját, bízunk benne, hogy a következő meccseken is tudunk tanulni és jobbak leszünk.

A mérkőzés képgalériája ide kattintva megtekinthető!

Olvasói sztorik