NB II

Győzött a Tatabánya

A hazai csapat vezetőedzője, Bozsik Péter teljes sort cserélt a Csákvár ellen 2-1-re megnyert találkozón.

Kapcsolódó cikkek

Felkészülési mérkőzés
Tatabánya FC – Aqvital-Publo Csákvári TK 2-1 (0-0)
Tatabánya, 20 néző
Tatabánya 1. félidő: Dombai – Fenyvesi, Páles, Wágner G., Módi – Bozsik, Bakos, Czanik – Móri, Ferkó, Weitner. 2. félidő: Farkasdi – Besztercei, Papizsanszkij, Szűcs, Radnai – Kovács, Kiss, Gyürki – Csölle, Szabó, Folmer. Edző: Bozsik Péter
Gólszerzők: Papizsanszkij (69.), Gyürki (79.), illetve Molnár (72.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerda délután az NB II-es Tatabánya a harmadosztály Nyugati-csoportjában szereplő Csákvárral mérte össze erejét felkészülési mérkőzésen.

A találkozó első percei az ismerkedés jegyében teltek, először a vendégcsapat veszélyeztetett, de Imrik távoli lövését Dombai könnyedén hárította. A 12. percben megrázta magát a Tatabánya is, ekkor Bozsik József tálalt a jobb oldalon elfutó Ferkó Csabának, aki tíz méterről fölé durrantott.

A 16. percben ismét tatabányai helyzet volt terítéken: Móri adott be a jobb oldalról, a labdát Bakos lekezelte, de nyolc méterről Hegedűs kezébe lőtt. Továbbra sem állt le a házigazda, és ismét Móri volt az egyik főszereplő: labdát szerzett a csákvári kaputól 25 méterre, majd lövésre szánta el magát, ami alig kerülte el a bal alsó sarkot. A 28. percben Weitner ugratta ki Mórit, de Hegedűs együtt élt a játékkal és leszedte a labdát a tatbányai támadó lábáról. A félidő második része nem bővelkedett lehetőségekben, inkább mezőnyjáték folyt, bár a lefújás előtt Köntös beadásába belekapott a szél és a játékszer a keresztlécre pattant.

A szünet után a Tatabánya teljes sort cserélt, de a Csákvár csapatában is több friss ember lépett pályára. A második játékrészt a csákvári Imrik nyitotta egy távoli lövéssel, de Farkasdi magabiztosan hárított. A 66. percben Imrik próbálkozott egy szabadrúgással, de lövése a sorfalról szögletre pattant.

A 69. percben megszerezte a vezetést a Tatabánya, miután Szabó lövése a kapufáról az érkező Papizsanszkij elé pattant, aki magabiztosan lőtt a hálóba (1-0). A középkezdés utána szinte egyből egyenlített a Csákvár: a 72. percben Molnár Csaba ugrott ki ziccerben, aki nyolc méterről nem hibázott és egalizálta az eredményt (1-1).

A 79. percben ismét megszerezte a vezetést a Tatabánya. Gyürki Gergő végezhetett el szabadrúgást 18 méterről, a jól helyezett lövés a kapu oldalába vágódott (2-1). A folytatásban már nem alakult ki komolyabb helyzet egyik csapat részéről sem, így Bozsik Péter együttes nyerte a találkozót, de a Csákvár nem vallott szégyent magasabb osztálybeli riválisával szemben – tudósít az onlajnok.com.

Olvasói sztorik