NB II

A dobogón várja a telet a Siófok

Az NB II 16. fordulójában: Balmazújváros–Siófok 2-2.
NB II, 16. forduló
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – FGSZ Siófok 2-2 (1-1)
Balmazújváros. Játékvezető: Szőts
Balmazújváros: Szalma – Bokros, Kónya, Kiss L. (Müller, 18.), Németh – Oláh G., Virágh (Demjén, 75.), Tóth D. (Pintér, 68.), Szőllősi F. – Urbin, Nagy R. Edző: Híres Gábor
Siófok: Tajti – Kiss M., Gárdos (Papp M., 65.), Papp Sz. Novák A. – Futó (Peszmeg, 75.), Nagy D., Vass M. (Bogáti, 55.), Pécseli, Fülöp N. – Dajics. Edző: Horváth Károly
Gólszerzők: Virágh (22.), Urbin (49.), illetve Dajics (44.), Papp Sz. (47.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap délután a Balmazújváros és a Siófok meccsével véget értek az egycsoportos másodosztály 2013-as küzdelmei. A hétvége rangadóján a harmadik Balaton-partiak utaztak az ötödik helyen álló Balmazhoz.

A hatodik percben a vendégek veszélyeztettek először, Kiss Zsolt óriási lövést eresztett el a jobb oldalról, nem sokkal suhant el a balmazi pipa mellett. A huszonegyedik minutumban Novák remek szabadrúgást végzett el a baloldalról, jól csapódott le a labda, több érkező is volt, de Szalma nagy bravúrral szögletre tolta a labdát. Hiába azonban a Siófok jó kezdése, jobb oldali kontra végén megszerzi a vezetést a Balmazújváros: a középre tett labdát Virágh lőtte a kapuba (1-0).

Az első félidő utolsó percében összejött az egyenlítés a Balaton-partiaknak, Nagy Dániel szögletére remekül érkezett Dajic, és Szalmát megelőzve a hálóba fejelt (1-1).

Rögtön a második játékrész elején át is vette a vezetést a Siófok: Dajics remek labdát emelt a védők mögé, és a felhúzódó Papp Szilárd jobbal kilőtte a hosszú alsó sarkot (1-2).

Sokáig azonban nem örülhettek a vendégek, ugyanis egy perccel később azonnal egalizált a Balmazújváros, szöglet utáni keveredés végén Müllernek sikerült visszahúznia a kapu elé a labdát, Urbin került ziccerbe, és a hálóba lőtt (2-2).

Az 58. percben 58.p. Novák harcolt a sarokban két emberrel a nyakán, végül sikerült beadnia, Nagy Dániel jól érkezett, de nagy helyzetben mellé emelt.

Két perccel később ismét a Videotonban és Haladásban is futballozó Nagy Dániel került helyzetbe, a villámgyors szélső egy kontra végén vállalkozott lövésre, de Szalmáról kijött a labda, amit végül kivágtak a védők.

Az eredmény a folytatásban már nem változott, így egy 2-2-es döntetlennel ért véget az NB II őszi szezonja.

Olvasói sztorik