NB II

Győzelemmel búcsúztak a zalaiak

Az NB II 16. fordulójában: Zalaegerszeg–Kozármisleny 2-1.
NB II, 16. forduló
Zalaegerszegi TE FC – Kozármisleny SE 2-1 (1-0)
Zalaegerszeg, 1300 néző. Játékvezető: Pintér Cs.
ZTE: Jahics – Preklet (Frizoni, 65.), Kovács G., Bogunovics, Nagy Z. (Babati, 58.) – Sluka, Holdampf (Vágó L., 76.) – Grbics, Simonfalvi, Hajdú N. – D. Pavicsevics. Edző: Lendvai Miklós
Kozármisleny: Helesfay – Kiss M. (Cziráki, 57.), Fellai, Kovács T., Fenyvesi – Szabó B., Nagy E., Varga B. (Vituska, 73.), Vég – Nagy M., Pap. Edző: Németh Zsolt
Gólszerzők: Bogunovics (36.), Holdampf (61.), illetve Fenyvesi (92.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A 14. percben egy szabadrúgás után Vég Bence hat méterről a kapuba lőtt, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a gólt. Mindkét csapat sok hibával játszott, veszélyes helyzetek nélkül. A 36. percben Sluka szabadrúgását Pavicsevics középre fejelte, Kovács Gergő és Helesfay összecsúszott, így a túloldalon érkező Milan Bogunovics elé került a labda, aki három méterről a jobb alsóba lőtt (1-0).

Három perccel később Sluka ívelt előre egy szabadrúgást, Pavicsevics azonban 12 méterről, a kifutó kapust megelőzve a kapu mellé fejelt. A 42. percben Nagy Zoltán távoli, életerős bombája alig szállt a kapu fölé. Az első félidőben nem nagyon alakult ki igazi helyzet a csapatok előtt, inkább szabálytalanságokkal tördelték a játékot. Végül egy szemfüles helyzetfelismerésnek köszönhetően szerzett vezetést a ZTE.

A szünet után Vég Bence lőtt 18 méterről a kapu mellé. Továbbra is sok hibával játszottak a csapatok a fagyos talajon. A 61. percben Holdampf Gergő szánta el magát lövésre 28 méterről, a labda éppen Helesfay előtt pattant fel, és végül a hálóban kötött ki (2-0). A 72. percben Cziráki lőtt 17 méterről, Jahics vetődve védett.

Öt perccel később Pavicsevics első lövése lepattant a védőről, a 11 méterről leadott ismétlés pedig centikkel a kapufa mellett hagyta el a játékteret. A másik oldalon egy keresztbe lőtt labdát Vituska továbbított öt méterről kapura, de a hosszú saroknál álló Kovács Gergő kivágta a gólvonalról. A 92. percben Vég Bence lövését Jahics lábbal védte, de Fenyvesi Olivér 13 méterről a kapuba bombázott (2-1) – tudósított az onlajnok.com.

A zalaiak tehát győzelemmel búcsúztak az őszi szezontól, de a súlyos anyagi gondok miatt még az is előfordulhat, hogy nem csak az őszi szezontól…

– Alacsony színvonalú, küzdelmes mérkőzés volt. A Zalaegerszeg többet támadott, de gólhelyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani – kezdte értékelését a Rangadó.hu szakértője, Péter Zoltán, a Zalaegerszeg egykori válogatott játékosa. – Egy szerencsés találattal megszerezte a vezetést a ZTE, amely ezután is többet támadott, a Kozármisleny védekezésre rendezkedett be. A második felvonás úgy folytatott, ahogyan az első véget ért. Egy távoli lövéssel növelte előnyét a Zalaegerszeg, ettől egycsapásra megváltozott a játék képe. Az utolsó negyedóra a vendégeké volt, egyenlíthetek volna, de végül csak a szépítésig jutottak. A ZTE megérdemelten nyert.

Olvasói sztorik