NB II

Egy Bajzáttal jobb volt a Szpari

Az NB II 15. fordulójában: Nyíregyháza–Kozármisleny 3-1.

Kapcsolódó cikkek

NB II, 15. forduló
Nyíregyháza Spartacus – Kozármisleny SE 3-1 (2-1)
Nyíregyháza, 2000 néző. Játékvezető: Berke
Nyíregyháza: Balogh J. – Szokol (Polényi, 22.), Csordás, Rubus, Gengeliczki – Törtei, Sándor I., Kákonyi, Pákolicz (Szilágyi, 73.) – Paku, Bajzát. Edző: Lucsánszky Tamás
Kozármisleny: Helesfay – Vég, Fellai, Vattai, Kiss M. – Kovács T., Szabó B., Cziráki (Pap R., 58.), Nagy M. (Vituska, 75.), Nagy E. – Tóth A. (Varga B., a szünetben) Edző: Németh Zsolt
Gólszerzők: Kákonyi (3.), Bajzát (34., 92.) illetve Fellai (30.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hideg, szeles időben vágtak neki a csapatok a mérkőzésnek. Azonban a hazaiak hamar felpörögtek a hűvös őszi idő ellenére is: egy jobb oldali beadást Kákonyi Dániel helyezett a kapuba a 3. percben (1-0).

A gyors gól után a vendégek kezdeményezhettek többet, de nem tudtak különösebb veszélyt okozni a hazaiak kapuja előtt. A 17. percben Nagy Erik lőtt kapura 16 méterről, Balogh János azonban szögletre tudta tolni a labdát. A 30. percben kiegyenlített a Kozármisleny: egy szöglet után Fellai öt méterről lőtt a hálóba (1-1). Nem kellett sokat várni a hazai válaszra: négy perccel később Bajzát értékesített egy beadást (2-1). Egy perccel a félidő vége előtt Kákonyi lőhetett volna újabb gólt, de Helesfay bravúrral mentett.

A második félidőben jóval tompábban kezdtek a csapatok. A Nyíregyháza őrizte előnyét, és a 74. percben növelhette is volna a különbséget, de Bajzát 16 méterről leadott lövését Helesfay a kapufa segítségével védeni tudta. A hajrára beszorult a Nyíregyháza, a hazaiak térfelén folyt többet a játék. A végén azonban a nyírségiek örülhettek: a 92. percben Bajzát lépett ki a védők közül, elvitte a kapus mellett is a labdát, majd a hálóba helyezett (3-1) – tudósított az onlajnok.com.

– Egy szervezetten, jól játszó Kozármislenyt látott vendégül a Nyíregyháza – magyarázta Nagy Sándor, a Rangadó.hu szakértője, a REAC korábbi edzője. – A hazaiak gyakorlatilag minden helyzetüket belőtték, ez döntött a javukra. Már a találkozó elején vezetéshez jutott a Szpari, de ezt még ki tudta egyenlíteni a Kozármisleny egy pontrúgás után. Bajzát azonban kétszer is villant; lehet mondani, hogy a hazaiaknál egy Bajzáttal több volt, ő döntötte el a három pont sorsát. A Kozármisleny a második játékrészben fölényben játszott, a Nyíregyháza sokszor kilenc játékossal védekezett a saját tizenhatosán, ezek a percek magukban hordozták a mislenyi gól lehetőségét, de komoly helyzetekig nem jutottak a vendégek. A hazaiak rúgtak három gólt, megérdemelt a győzelmük.

Olvasói sztorik