NB II

Távoli bomba döntött a Balaton-parton

Az NB II 14. fordulójában: Siófok–Cegléd 1-0.
NB II, 14. forduló
FGSZ Siófok – Ceglédi VSE 1-0 (0-0)
Siófok, 350 néző. Játékvezető: Pintér Cs.
Siófok: Tajti – Kiss Zs., Tímár, Papp Sz., Novák – Gárdos (Nagy D., 56.), Vass M., Fülöp (Bogáti, a szünetben), Futó, Papp M. – Pál A. (Horváth B., 85.). Edző: Horváth Károly
Cegléd: Kovács A. – Robson, Miklósvári, Farkas I., Szala – Kenderes, Juhász D. (Takács M., 85.), Koncz, Viniczai (Markó, 55.) – Medgyesi, Rebryk (Koós, 75.). Edző: Kiss László
Gólszerző: Bogáti (71.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombaton délután a Siófok és a Cegléd mérkőzött a Balaton-parton az NB II 14. fordulójában. A tavaly még az élvonalban szereplő hazaiak egy esetleges győzelemmel újra a dobogón találták volna magukat, ehhez azonban a nemrég edzőváltáson átesett Ceglédnek is volt egy-két szava.

Negyedóra elteltével igazán nagy helyzet egyik oldalon sem alakult ki. A leszálló köd is nehezítette a játékot, de nem feltétlenül ez az oka, hogy nem alakultak ki lehetőségek, ugyanis nem koncentráltak megfelelően a csapatok, az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. Az első félórában a vendégek masszívan védekezték és kontrákra építettek, a hazaiak kapkodva, idegesen futballoztak. A 35. percben alakult ki az első helyzetecske, Papp Máté beadását Pál András fejelte a kapu fölé.

A második játékrész elején megint a hazaiak próbálkoztak, Futó csapott le egy labdára jó ütemben a ceglédi tizenhatos előtt, de lövése a kapu mellé pattogott. A hatvanadik percben egy óriási vendéghelyzet maradt ki, jobb oldalról végezhetett el szabadrúgást a Cegléd, a vendégek játékosa kapura tekerte, Tajti azonban szögletre tolta. A sarokrúgást Rebryk csúsztatta nem sokkal mellé. A hetvenedik percben góllá érett a siófoki fölény, a szünetben becserélt Bogáti bombázott harmincöt méterről kapura, lövése a jobb alsóban kötött ki (1-0).

A gól után lendületbe jött a Siófok, de Nagy Dániel szöglete után Tímár a kapufát lőtte telibe öt méterről. A 88. percben a gólszerző Bogáti kapott egy jó labdát a kapuval szemben, felpörgette magának a játékszert, de ballábas lövése mellésuhant, így maradt az 1-0-s eredmény.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik