NB II

Nagyszerű hazai győzelem

Az NB II 14. fordulójában: Ajka–Békéscsaba 2-0.
NB II, 14. forduló
FC Ajka – Békéscsaba 1912 Előre FC 2-0 (1-0)
Ajka, 400 néző. Játékvezető: Szabó Zs.
Ajka: Jánosa – Fodor M., Jagodics M., Pákai, Gunther – Horváth A., Hanzl (Köles, 59.), Sipos N. – Sowunmi, Mihalecz P. (Lattenstein, 75.), Major (Skriba, 84.). Edző: Ifj. Mihalecz István
Békéscsaba: Póser –Tolmbaye, Szűcs I., Balog Zs., Király – Lucas, Mészáros N. (Soós J., 78.), Juhász Gy. (Tölgyesi, 78.), Leucuta, Pozsár (Mosquera, 63.)– Pantovics. Edző: Komjáti András
Gólszerzők: Mihalecz P. (21.), Lattenstein (92.)
Kiállítva: Balog (88.), Soós (91.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombaton délután a Békéscsaba együttesét látta vendégül az Ajka az NB II 14. fordulójában. A harmadik helyezett viharsarkiak és a hetedik bakonyiak csatája nagyszerű mérkőzést hozott.

A 18. percig kellett várni az első helyzetre, egy kóbor beívelt labdát Király vett le rosszul mellel, a labda így az üresen lévő Hanzl elé került, aki 14 méterről középre, Póser kezébe lőtt. Hatalmas ajkai ziccer maradt ki. Három perccel később azonban már nem hibáztak a hazaiak, a félpályánál kapott labdát Hanzl, gyorsan indította Majort, aki a két belsővédő között tökéletes labdát adott Mihalecz Péternek, ő pedig a kifutó Póser mellett a kapuba gurított (1-0).

Rögtön egyenlíthetett volna a Békéscsaba, de Pantovics nem tudta kihasználni az Ajka védelmi megingását. A vendégek támadója a már szinte fekvő Jánosa Tiborba rúgta a labdát hét méterről, amely megpattant, és a keresztlécről szögletre ment.

A következő nagy lehetőségre az 53. percig kellett várni. Gunther végzett el szabadrúgást távolról, lövésébe a vendégek beleértek, így került a labda előbb Sipos Norbert, majd Major elé került, aki két védőt megetetve lőtt 14 méterről kapura. Lövése a keresztlécről pattant ki. Tíz perccel később újabb hazai ziccer maradt ki, Mihalecz kapott nagyszerű indítást Sowunmitól, egyedül tört kapura, de 15 méterről fölé bombázott. A 88. percben Balog buktatta a tizenhatoson kívül Skribát, amiért járt a sárga, és mivel ez volt neki a második, megkapta a pirosat. Három perccel később még jobban megfogyatkoztak a vendégek: Soós utolsó emberként húzta vissza Sowunmit, jogos volt a piros lap.

A több sebből vérző vendégek megkapták az utolsó percben a kegyelemdöfést is, Sipos Norbert cselezte ki védőjét, majd a kapusra vezette a labdát, de nem lőtte rá, hanem önzetlenül Lattenstein elé tálalt, aki begurította a kapuba (2-0). Megérdemelt Ajka-győzelem született – tudósított az onlajnok.com.

Olvasói sztorik