NB II

Szerencsés Előre-siker

Az NB II 13. fordulójában: Békéscsaba–Kozármisleny 2-1.
NB II, 13. forduló
Békéscsabai Előre 1912 SE – Kozármisleny SE 2-1 (1-1)
Békéscsaba, 600 néző. Játékvezető: Kovács J. Z.
Békéscsaba: Póser – Tolmbaye, Szűcs I., Balog Zs., Király P. – Tölgyesi (Radványi, a szünetben), Juhász Gy. (Soós J., 72.) – Lucas, Pozsár (Pantovics, 62.), Leucuta – Mosquera. Edző: Komjáti András
Kozármisleny: Sólyom – Vég, Fellai (Turi, 81.), Kiss M., Vattai – Kovács T., Cziráki (Pap R., 79.), Vituska, Banai (Szabó B., 62.), Nagy M. – Varga B. Edző: Szabó Zsolt
Gólszerzők: Pozsár (tizenegyesből 28.), Pantovics (74.), illetve Nagy M. (30.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Eleinte többet volt a labda a vendégeknél, ők passzolgattak, a hazaiak nem is igazán próbálták megszerezni tőlük. Kisvártatva a csabaiak is felvették a meccs ritmusát, de játékába nagyon sok pontatlanság csúszott. A 11. percben a kilépő Cziráki kiszorított helyzetben, három méterről keresztben ellőtte a labdát a kapu előtt. Továbbra is gyengén, pontatlanul focizott a viharsarki együttes. A 24. percben Póser Dániel mellényúlt egy vendégszögletnek, de szerencséjükre a labda elsuhant a kapufa mellett.

A 27. percben Vattai feltartotta Mosquerát a tizenhatoson belül, ezért a játékos nagy meglepetésre büntetőt ítélt, amelyet Pozsár Gábor higgadtan értékesített (1-0). Három perccel később Nagy Mihály Krisztián harcolt ki szabadrúgást 21 méterre a kaputól, majd pontosan és erősen a hálóba bombázott (1-1). A 34. percben Varga Bence húsz méterről a kapufára csavart. A másik oldalon Mosquera kapott remek indítást, de túl hosszan vette át, ezért négy méterről Sólyom kapusba bombázott.

A 37. percben egy szöglet utáni kavarodás során Banai hét méterről a kapu fölé lőtt, de csak centikkel. A hazaiak is egy sarokrúgást követően veszélyeztettek, de Szűcs István fejes is elkerülte a kaput. Az első félidőben a Kozármisleny kontrajátékra rendezkedett be, amit remekül játszva többször veszélyeztette a hazai kaput. A Békéscsaba játékosai mintha fejben nem lettek volna a pályán, sokat hibáztak a középpályán és a védelemben egyaránt.

Az 56. percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Pozsár öt méterről lőtt, de Sólyom nagyot védett. A 61. percben Varga Bence ugrott ki a védők közül, ám külsővel fél méterrel a kapu mellé lőtt. Két perccel később három hazai játékos ugrott ki remek ütemben, de Leucuta a kapusba vezette a labdát. A hazaiak lest reklamáltak, ám a bíró továbbengedte. A 74. percben a csereként beállt Pantovics három védőt kicselezve betört a kapu előterébe, majd a kapus mellett külsővel a hálóba helyezte a labdát (2-1).

Gyenge teljesítményt nyújtott a Békéscsaba, csak a szerencsének, és Póser Dániel kapusnak köszönheti, hogy ez is elég volt a három pont megszerzéséhez – tudósít az onlajnok.com.

– A mezőnyben sokkal jobban, szervezettebben játszott a Kozármisleny. A tizenhatosig lejátszották a csabaiakat, de kihagyták a helyzeteiket, tehát a szerencsésebb csapat nyert – mondta a Rangadó.hu szakértője, Királyvári Károly, a Békéscsaba egykori kiváló játékosa, jelenlegi utánpótlás-edzője. – A vendégek elfáradtak a hetvenötödik perc körül, ez is hozzájárult a hazai sikerhez. Nehéz, érdekes mérkőzés volt, mert látszólag nagyon jól passzolt a Kozármisleny, a tizenhatosig nem tudtak velük mit kezdeni a csabaiak, de hiába, mert nem tudták kihasználni. Az Előre eltalálta a kaput, ezért tudott nyerni. Nagyon ügyesek a baranyaiak, nem is értem, hogyan lehetnek sereghajtók. Illetve értem is, meg nem is, mert a játékuk alapján nem odavalók, a helyzetkihasználásuk alapján viszont igen, mert aki nem tud gól rúgni, az nem fog nyerni. Képességbeli probléma, ha valaki nem tud jó megoldást választani a tizenhatoson belül.

Olvasói sztorik