NB II

A végére hagyták a döntést

Az NB II 13. fordulójában: Tatabánya–Balmazújváros 2-1.
NB II, 13. forduló
FC Tatabánya – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 2-1 (0-1)
Tatabánya, 200 néző. Játékvezető: Radványi
Tatabánya: Farkasdi – Almási, Páles, Szamosszegi, Radnai – Bakos (Kovács I., 77.), Bozsik J., Móri, Ferkó Cs. – Weitner (Szabó B., 69.), Besztercei (Szűcs L., 85.). Edző: Bozsik Péter
Balmazújváros: Mester – Oláh G. (Szöllősi F., 62.), Sárközi, Forgács A., Virágh – Nagy R., Müller, Kónya, Demjén (Belényesi, 83.) – Pintér N., Urbin. Edző: Híres Gábor
Gólszerzők: Szamosszegi (51.), Ferkó Cs. (83.), illetve Urbin (22.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első lövésre a tizedik percig kellett várni, ekkor Virágh Aladár 17 méterről próbálkozott, de a Tatabánya kapusa, Farkasdi hárított. A 18. percben veszélyes kontrát vezetett a Tatabánya: Weitner indult meg a baloldalon, átadta a labdát Beszterceinek, aki a kapusba lőtte a ziccert.

A 22. percben megszerezte a vezetést a Balmazújváros. Virágh tálalt a balról érkező Urbin Péternek, aki elfektetett egy védőt, majd tíz méterről tüzelt, Farkasdi csak beleérni tudott a lövésbe (0-1).

A 31. percben ismét veszélyeztetett a hazai csapat: Bakos szögletét Weitner fejelte mellé. A 42. percben egyenlíthetett volna a Tatabánya: az első félidőben végig veszélyesen futballozó Weitner érkezett Móri beadására, de a hazaiak csatára hat méterről a kapu mellé bombázott.

A második játékrész tatabányai rohamokkal indult, de csak szögleteket sikerült kiharcolnia a hazai csapatnak. Az 51. percben is egy sarokrúgásból jött össze az egyenlítés: Bakos szögletére Szamosszegi Gábor érkezett, aki középről a kapuba fejelt (1-1).

Lendületben maradt a Tatabánya, az 55.percben Móri kapott labdát Almásitól, a támadó a 16 méterről tüzelt, de Mester hárított. Az 58. percben ismét Mesternek akad dolga, aki Bakos harmincméteres szabadrúgását ütötte ki.

A 67. percben a tatabányai Ferkó Csaba kapott jó labdát, de kiszorított helyzetből, tíz méterről Mesterbe lőtt. A 78. percben Szőllősi Ferenc 18 méterről leadott lövése kerülte el a tatabányai kaput.

A 83. percben átvette a vezetést a Tatabánya: egy kapu előtti kavarodásnál a vendégvédők nem tudtak felszabadítani. A labda Ferkó Csabához pattant, aki nyolc méterről laposan a hálóba bombázott (2-1) – tudósított az onlajnok.com.

– Az első félidőben annak ellenére idegesen, görcsösen futballozott a Tatabánya, hogy a második percben volt egy óriási helyzete. A Balmazújváros nagyon jó képességű csapat, gyorsan, magabiztosan játszott, és gólt is tudott rúgni a szünetig – mesélte a Rangadó.hu szakértője, Csapó Károly, a Tatabánya egykori válogatott játékosa. – A fordulás után a tatabányaiak görcsössége folytatódott, de némi szerencsével sikerült egyenlíteniük, s ezután játékban a vendégek fölé kerekedtek. Ennek volt a bizonyítéka, hogy némi szerkezeti átalakítással és cserékkel jobban játszottak a második félidő felétől, végül megérdemelt győzelmet arattak. A Balmazújváros gyors, jól passzoló, szervezett, tudatosan játszó együttes. Talán ezzel a sikerrel felszakadt egy gát a hazai csapatban, és a folytatás jobb lesz, mint az eddig látottak.

Olvasói sztorik