NB II

Rosszul lett a játékvezető

Az NB II 12. fordulójában: Ajka–Tatabánya 3-0.
NB II, 12. forduló
FC Ajka – FC Tatabánya 3-0 (0-0)
Ajka, 250 néző. Játékvezető: Berger
Ajka: Jánosa – Fodor M. (Köles, a szünetben), Jagodics M., Pákai, Gunther – Horváth A., Lattenstein, Sipos N. – Skriba (Kanta Sz., 59.), Major (Hanzl, 83.) – Sowunmi. Edző: Ifj. Mihalecz István
Tatabánya: Farkasdi – Besztercei, Páles, Ludnászki (Kovács I., 45+10.), Almási – Bakos (Szűcs L., 71.), Bozsik, Kis Sz., Móri – Szabó B. (Ferkó Cs., 56.), Weitner. Edző: Bozsik Péter
Gólszerzők: Kanta Sz. (67.), Lattenstein (75.), Sowunmi (88.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Eseménydús percekkel kezdődött a találkozó, mindkét csapatnak voltak lehetőségei, de komoly ziccerek nem alakultak ki. A 17. percben Berger József játékvezető rosszullét miatt lement a pályáról. Egy ideig úgy tűnt, hogy Berke Balázs veszi át a mérkőzés dirigálását, tíz perc elteltével azonban Berger mégis folytatni tudta. A hosszú kényszerszünetben a játékosok passzolgattak, mozogtak. A 34. percben Weitner 18 méterről lőtt, de Jánosa a levegőben úszva szögletre tolta a labdát. Hat perccel később Páles hat méterről a kapu mellé fejelt, de nem sokat tévedett. Az első félidő végén a bíró 13 percet hosszabbított. A Tatabánya játszott jobban, helyzetek viszont mindkét oldalon kialakultak, igaz, az ajkai kapu előtt több.

A 67. percben Lattenstein középre tett labdáját Kanta Szabolcs egy pattanás után, tíz méterről a hálóba lőtte (1-0). A 75. percben Sowunmi sarokkal Lattenstein elé tette a labdát, aki egy védőt elfektetve lőtt kapura. Farkasdi kapus beleért a labdába, amely ennek ellenére a hálóban kötött ki (2-0). A 88. percben Hanzl egy csel után a kivetődő Farkasdi mellett Sowunmihoz passzolt, aki méterről az üres kapuba gurított (3-0).

A második félidő elején még a Tatabányánál volt többet a labda, viszont néhány perc után a hazaiak egyre-másra vezették az akciókat, amelynek meglett az eredménye. A második játékrész alapján megérdemelten nyert az Ajka – tudósított az onlajnok.com.

Olvasói sztorik