NB II

Megtört a hazai átok

Az NB II 11. fordulójában: Békéscsaba–Kisvárda 2-1.
NB II, 11. forduló
Békéscsaba 1912 Előre SE – Kisvárda SE 2-1 (1-0)
Békéscsaba, 700 néző. Játékvezető: Böcskei
Békéscsaba: Póser – Tolmbaye, Albert I., Balog Zs., Király P. – Juhász Gy., Mészáros L. – Lucas, Pozsár, Leucuta – Mosquera. Edző: Komjáti András
Kisvárda: Nacsa – Hegedüs, Oláh D., Molnár R., Tóth Gy. – Ramos, Kornutyak, Nagy B., Miskolczi – Fodor A., Pálvölgyi. Edző: Révész Attila
Gólszerzők: Mosquera (14.), Lucas (40.), illetve Bouard (48.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A 14. percben egy előrerúgott labdára hárman startoltak: Mosquera, Hegedüs Tibor, és Nacsa Péter kapus. A hazaiak légiósa volt a leggyorsabb, és 18 méterről a kapuba emelte a labdát (1-0). A harmincadik percben egy szabadrúgás-kombináció végén Fodor András lövését Póser a keresztlécre tolta, a kipattanót Pálvölgyi közelről a hálóba lőtte, de a partjelző lest intett. Ebben az időszakban a Kisvárda egyre aktívabb volt, a Békéscsaba pedig kontrákra rendezkedett be, de nem élt a lehetőségekkel.

A 34. percben Mosquera fejelt kevéssel a kapu mellé. A negyvenedik percben Leucuta beadásáról Mosquera lemaradt, de érkezett Lucas, aki 12 méterről, laposan a kapuba lőtt (2-0). A szünet előtt Pozsár szabadrúgását Mosquera az oldalhálóba fejelte.

A szünet után szinte azonnal szépített a Kisvárda: Hegedüs indításával Bouard indult meg a jobb oldalon, lefutotta Balog Zsoltot, aztán Póser Dániel mellett, 13 méterről a hálóba lőtt (2-1). A brazil Bouard a folytatásban is nagyon veszélyesen játszott, több gólt ígérő lövése volt. A második félidő közepén szinte állandóan a Kisvárdánál volt a labda, a hazaiak nem is találkoztak vele, teljesen visszaálltak.

A 78. percben Tolmbaye, megkapta második sárga lapját, tehát a hajrában emberhátrányba került a Békéscsaba. Három perccel később Bouard fejelt a kapufára, nem sokkal később elesett a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélt büntetőt. A végén nagyon nyomott a vendégcsapat, de pontatlanul igyekeztek helyzetbe hozni Bouardot. A csabaiak a legvégén majdnem gólt lőttek, de Pantovics passzát Leucuta pontatlanul tekerte a kapu felé.

A vendégek bizonyították, hogy nem volt véletlen az eddigi idegenbeli veretlenségük, a Békéscsabának mégis sikerült megtartania az előnyét. A viharsarkiak legutóbb augusztus közepén, az első fordulóban győztek hazai pályán – írja a beol.hu.

Olvasói sztorik