NB II

Gyors gól, aztán még egy

Az NB II 11. fordulójában: Ajka–Kozármisleny 2-0.
NB II, 11. forduló
FC Ajka – Kozármisleny SE 2-0 (1-0)
Ajka, 300 néző. Játékvezető: Radványi
Ajka: Jánosa – Köles, Jagodics M., Fodor M., Gunther – Horváth A., Lattenstein (Kanta Sz. 60.), Sipos N. – Skriba (Péter 52.), Major N. (Dancsecs 80.) – Sowunmi. Edző: ifj. Mihalecz István
Kozármisleny: Sólyom – Vég B., Fellai, Vattai, Kiss M. – Cziráki (Tóth A. 71.), Kovács T., Nagy E. (Szabó B. 49.), Vituska (Pap R. 82.) – Varga B., Nagy M. Edző: Szabó Zsolt
Gólszerzők: Sowunmi (4.), Major N. (60.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Rosszul kezdődött a találkozó a vendégcsapat számára, hiszen a negyedik percben hátrányba került. Egy egyéni hibát követően Skriba 14 méteres lövését Fellai még blokkolta, de a labda Sowunmi elé került, aki a hálóba lőtt (1-0).

A kilencedik percben Vituska beadása után Cziráki elé került a labda, amely lövése után a kapufán csattant. A 11. percben Köles fejesét védte Sólyom. Három perccel később Skriba a leshatáron lépett ki, majd 13 méterről lőtt, de Sólyom nagy bravúrral hárított. A 22. percben Köles beadása után Skriba elé került a labda, de ziccerét Sólyom ismételten védte.

A harmincadik percben Kovács Tamás szerzett labdát, majd az alapvonalról visszagurított, de Varga Bence 18 méterről a kapu mellé lőtt. Kisvártatva Nagy Mihály Krisztián lövését ütötte ki Jánosa. A 44. percben remek támadást vezettek a baranyaiak, Kovács Tamás elé került a labda, de nagy helyzetben rosszul vette át, a védők így bele tudtak lépni a lövésébe.

A korán kapott gól megzavarta a kozármislenyieket. Az első húsz percben az Ajka nagy helyzeteket hagyott ki. Ezt követően átvették az irányítást a látogatók, de a helyzetekből nem tudtak gólt lőni.

A hatvanadik percben Sipos Norbert az alapvonalról középre ívelte a labdát, ahol érkezett Major, és közelről a hálóba lőtt (2-0). A második félidőben meddő mezőnyfölényben játszottak a vendégek, lehetőségekig sikerült eljutniuk, de igazán nagy helyzetet nem alakítottak ki. Az Ajka az újabb találatával eldöntötte a három pont sorsát, a baranyaiak pedig rúgott gól nélkül fejezték be a találkozót – tudósít a klub honlapja.

Olvasói sztorik