NB II

Egy ziccer volt a fordulópont

Az NB II. 11. fordulójában: Nyíregyháza–Szolnok 1-0.

Kapcsolódó cikkek

NB II, 11. forduló
Nyíregyháza Spartacus – Szolnoki MÁV FC 1-0 (0-0)
Nyíregyháza, 1500 néző. Játékvezető: Nagy R.
Nyíregyháza: Balogh J. – Szokol, Rubus, Gengeliczki, Törtei – Sándor I., Csordás Sz. – Kákonyi, Paku (Polényi G., 81.), Huszák (Pákolicz, 27.) – Szilágyi P. (Katona Gy., 78.). Edző: Lucsánszky Tamás
Szolnok: Pokorni – Vári, Antal G., Mile, Fritz – Zvara, Sipeki – Nagy I., Mundi (Rokszin, 74.), B. Tóth (Szepessy, 57.) – Máté J. (Bohner, 74.). Edző: Kis Károly
Gólszerző: Sándor I. (tizenegyesből 71.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A huszadik percben Huszák Tamás került nagy helyzetbe, de lövése elgurult a kapu előtt. Ettől a lehetőségtől függetlenül a hazaiak sokáig nem találták a szervezetten játszó Szolnok ellenszerét, sőt Vári Barnabás 14 méterről alig lőtt a kapu mellé, majd a 29. percben Balogh János ütötte ki Vári távoli bombáját. A 34. percben Kákonyi remek csúsztatott fejesét védte nagy bravúrral Pokorni elvetődve.

A negyvenedik percben a kilépő Szilágyi Péter egy esernyőcsel után eltolta a labdát a kivetődő Pokorni mellett, majd elesett, de a játékvezető nem adott büntetőt. Két perccel később Csordás elől Mile önfeláldozó bevetődéssel mentett szögletre. A szünet előtt Pokorni védett egy szöglet utáni csúsztatott fejest, majd Sándor István hagyott ki óriási lehetőséget: magasan felpattant előtte a labda, ezért négy méterről a kapu fölé pörgetett.

Az 55. percben Csordás csúsztatott nyolc méterről, centikkel a hosszú sarok fölé. A 61. percben Szilágyi rúgta bele a labdát három méterről a kapujából kilépő Pokorniba. Négy perccel később Máté János indulhatott ziccerben egyedül, elhúzta a labdát Balogh János mellett, de a visszaérő Sándor István nagyot mentett az üres kapus lövésnél. A hetvenedik percben Sándor István ellen szabálytalankodtak a tizenhatoson belül. A megítélt büntetőt a sértett magabiztosan a jobb felső sarokba lőtte (1-0).

A gól után visszaállt a Nyíregyháza, de a vendégek nem tudtak helyzetet kialakítani, így a Spartacus megszerezte szezonbeli kilencedik győzelmét. A helyzetek alapján megérdemelten nyerte meg ezt a harcos mérkőzést a házigazda a nagyot küzdő Szolnok ellen – tudósít az onlajnok.com.

– Nagy küzdelem zajlott a pályán, a kapuk ritkán forogtak veszélyben. Az első félidőben a Szolnok két távoli lövéssel veszélyeztetett, a szünet után viszont volt egy nagy ziccere, ami kimaradt. Ez fordulópont volt, mert ha ezt kihasználják a vendégek, nem biztos, hogy a nyíregyháziak meg tudják fordítani az állást. A Spartacusnak az első felvonásban három, a másodikban egy helyzete volt, s végül tizenegyesből szerezte meg a győztes gólt. Sándor István rutinosan megcsinálta a büntetőt, nem volt kétséges a jogossága. A hazaiaké volt a mérkőzés, nehéz, nyögvenyelős, de megérdemelt sikert arattak – mondta a Rangadó.hu szakértője, Szatke Zoltán, a Nyíregyháza egykori kiváló játékosa.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik