NB II

A Siófok is ütött egyet a Vasason

A balatoniak 2-0-ra győztek az angyalföldiek otthonában az NB II 11. fordulójában.
NB II, 11. forduló
Vasas FC – FGSZ Siófok 0-2 (0-1)
Illovszky-stadion, 500 néző. Játékvezető: Kiss N.
Vasas: Németh G. – Horváth L., Recklet, Schulz, Engel – Gál, Cseke (Zamostny, a szünetben), Nagyházi – Berecz – Boka, Remili. Edző: Dirk Berger
Siófok: Tajti – Pécseli, Fehér Zs., Papp Sz., Novák A. – Gárdos, Vass M., Fülöp N. (Futó, 87.), Papp M. (Bogáti, 82.) – Horváth B. (Mokánszki, 77.), Dajics. Edző: Horváth Károly
Gólszerzők: Horváth B. (31.), Fehér Zs. (55.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem volt ott a siófokiak között a sérült védő, Tímár Krisztián, és egyelőre Pál András, az MTK korábbi játékosa is hiányzott, aki hétfőn írja alá szerződését a balatoniakhoz. „Még ne kiabáljuk el, mert a papírok nincsenek aláírva. Szóban megegyeztünk, remélem, hogy igazi sportember lesz, és tartja magát az adott szóhoz. Majd meglátjuk, hogy az utolsó öt mérkőzésen mennyire lesz a segítségünkre” – nyilatkozta Horváth Károly vezetőedző.

Rendkívül aktívan kezdtek az angyalföldiek. A második percben Remili lépett ki, csak a kapussal állt szembe, de nem csak Tajti, hanem a kapufa mellett is elgurította a labdát. A nyolcadik percben Horváth Levente veszélyes, lapos beadását kellett kirúgniuk a vendégeknek. Három perccel később Cseke lőtt arasznyival a kapu fölé. A 17. percben Dajics rávezette a labdát Németh Gáborra, aki bravúrral, lábbal védett. Öt perc elteltével Fehér Zsolt fejelt fölé egy szögletet. A 25. percben Horváth Bence lövését vetődve védte Németh Gábor.

A 31. percben Vass Máté szabadrúgása után Fehér Zsolt az őrizetlenül hagyott Horváth Bencéhez passzolt, aki egy ütemet kivárt, majd az elvetődő Németh Gábor mellett a kapuba lőtt (0-1). A siófokiak 381 perc után voltak ismét eredményesek a bajnokságban. Kisvártatva Dajics került a földre a tizenhatoson belül, a játékvezető először tizenegyest ítélt, végül azonban a siófoki csatárnak adott sárga lapot. A szünet előtt Cseke lövését hárította Tajti.

Az első negyedórában egyértelműen uralta, irányította a játékot a Vasas, ám Dajics helyzetét követően elvesztette a fonalat. A Siófok megnyugodott, előrébb merészkedett kapuja előteréből és Németh Gábornak többször is bravúrral kellett hárítania. Egészen a félidő hajrájáig kapkodva, pontatlanul futballoztak a hazaiak, egyre magabiztossá téve ezzel a vendégeket.

Az 55. percben egy szöglet után Fehér Zsolt fejelt a Vasas kapujába (0-2). A 62. percben Horváth Bence tekert a kapufa mellé. A fővárosiak rendre középen erőltették a támadásokat, a széleket nem használták ki, ezért a labda ritkán jutott el a csatárokhoz. A Vasas játékában nem volt benne a gól, a támadásokból hiányzott a kreativitás, a Siófok viszont taktikusan, óvatosan, türelmesen futballozott.

A hazai nézők a német edző ellen tüntettek, a siófoki játékosok viszont boldogan gratuláltak egymásnak, hiszen három vereség után ismét győztek.

Edzői értékelések

Dirk Berger, Vasas: – Nagyon csalódott vagyok, és megértem hogy a szurkolók ilyen rossz véleménnyel vannak most a csapat teljesítményéről. Az első negyedórában jól játszottunk, utána viszont nem volt kellő bátorságunk és önbizalmunk ahhoz, hogy játsszunk. A Siófok ma jobban futballozott, és megérdemelte a győzelmet.

Horváth Károly, Siófok: – Úgy érzem, azért tudtuk ezt a mérkőzést megnyerni, mert legyőztük saját magunkat. A játékosok hittek magukban, nem foglalkoztak a külső körülményekkel, sem azzal, hogy tizenegyes volt, vagy nem volt tizenegyes. Egyetlen egy cél lebegett előttük, hogy ezt a mérkőzést megnyerjék, ezért gratulálok a srácoknak. Jövő héten a Nyíregyházával játszunk. Mindent fel fogunk tenni arra, hogy azon a mérkőzésen pontot, pontokat tudjunk szerezni. Nem arra gondolunk elsősorban, hogy őket utolérjük – persze, törekszünk rá –, hanem arra, hogy megőrizzük a feljutást jelentő pozíciót.

– Volt egy nagy helyzete a Vasasnak a meccs elején, de abban sem láttam tudatosságot. Amúgy semmi… Ívelgettek előre, ahogy esik, úgy puffan alapon – értékelt a Rangadó.hu szakértője, Várady Béla, a Vasas egykori ezüstcipős, olimpiai ezüstérmes csatára. – Nincs egy ember a középpályán, aki szervezné a játékot. Nem lehetett látni, mit akarnak játszani taktikailag. Ez a képességek hiányát is felveti. Az edzőnek ebből kell főznie, de kihozhatna többet is a társaságból. A Siófok egységes volt, több lehetősége adódott, és a játékosai tudják, mit akarnak játszani. Nem lenne baj, hogy a Siófok megveri a Vasast, mert jobb csapat. De ilyen játékot nyújtani…

A további program

14.30: Békéscsaba 1912 Előre SE – Kisvárda SE

14.30: Dunaújváros PASE – Szigetszentmiklósi TK-Erima

14.30: FC Ajka – Kozármisleny SE

14.30: Restart-Ceglédi VSE – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő

14.30: Nyíregyháza Spartacus – Szolnoki MÁV FC

14.30: FC Tatabánya – Soproni VSE-GYSEV

16 óra: Zalaegerszegi TE FC – Gyirmót FC

Olvasói sztorik