NB II

Újabb háromgólos vereség

Az NB II tizedik fordulójában: Szigetszentmiklós–Ajka 3-0.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hatodik percben Fekete Ádám lőtt 13 méterről, de Jánosa szögletre ütötte a labdát. Az első tíz percben aktívabb volt a hazai együttes, távoli lövésekkel tesztelték a vendégek kapusát – derül ki az onlajnok.com tudósításából. A 12. percben Lattenstein jelezte, az Ajka is komoly célokkal vágott neki a találkozónak, 18 méterről leadott lövése nem sokkal ment mellé.

A 16. perc hozta meg az első gólt: Kollega nyargalt végig a jobb oldalon, beadására Khous érkezett, aki öt méterről a kapuba lőtt. A következő percek is hazai fölénnyel teltek, de a vendég védelem állta a sarat, így komoly lehetőséget nem jegyezhettünk fel. A 35. percben aztán derült égből villámcsapásként érkezett a hazaiak második találata: egy védelmi hiba után jutott büntetőhöz a Szigetszentmiklós, melyet Zsivóczky Norbert értékesített.

A félidő végén becsülettel ment előre a vendég együttes, de Pákai közeli fejesét Sánta védte, így 2-0-s hazai vezetéssel vonultak szünetre a felek.

A második játékrész elején mindkét oldalon adódtak kisebb lehetőségek, de komoly helyzet nem alakult ki a kapuk előtt. Ívelésekkel próbálta meg feltörni a hazai védelmet az Ajka, azonban rendre tisztázni tudott a hátsó alakzat. A 74. percben Gunther próbálkozott egy távoli szabadrúgással, de lövése mellé szállt. Öt perccel később Sowunmi is távolról kísérletezett, de az ő lövése sem talált kaput. A 83. percben Takács Tamás iramodott meg egy kontrát követően, középen ezúttal is Khous érkezett remek ütemben, és hét méterről magabiztosan lőtt a hálóba, eldöntve ezzel a találkozó sorsát.

A hajrában tartotta a labdát a Szigetszentmiklós, így már nem esett több gól.

NB II, 10. forduló

Szigetszentmiklósi TK-Erima – FC Ajka 3-0 (2-0)

Szigetszentmiklós, 250 néző. Játékvezető: Takács J.

SZTK: Sánta – Nagy J., I. Jakovljevics, Kornis, Pollák – Ducsics – Kvekveskiri, Barna Zs., Zsivóczky (Puskás, 68.), Khous – Fekete (Takács T., 66.), Kollega (Stipe, 81.). Edző: Csurka Zoltán

Ajka: Jánosa – Fodor M., Jagodics (Köles, 13.), Pákai, Gunther – Horváth A., Hanzl (Kanta Sz., 60.), Lattenstein (Varga T., 79.) – Skriba, Sowunmi, Major. Edző: ifj. Mihalecz István

Gólszerzők: Khous (16., 83.), Zsivóczky (tizenegyesből 35.)

Olvasói sztorik