NB II

Ismét apad a Balaton

Az NB II tizedik fordulójában: Siófok–Békéscsaba 0-3.
NB II, 10. forduló
FGSZ Siófok – Békéscsaba 1912 Előre SE 0-3 (0-0)
Siófok. Játékvezető: Berger
Siófok: Tajti – Kiss Zs., Fehér Z., Papp Sz., Novák A. – Horváth B. (Bogáti, a szünetben), Peszmeg (Szöllősi T., 68.), Futó (Vass M., 84.), Papp M. – Gárdos, Dajics. Edző: Horváth Károly
Békéscsaba: Póser – Tolmbaye, Albert I., Király P., Juhász Gy. – Tölgyesi (Soós J., 81.), Balog Zs., Mészáros (Radványi, 50.), Leucuta – Pozsár, Pantovics (Mosquera, a szünetben). Edző: Komjáti András
Gólszerzők: Leuceta (47.), Pantovics (76.), Leuceta (tizenegyesből 78.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A harmadik percben Novák Alexisz kínálta meg remek lövéssel Póser Dánielt, aki szögletre tolta a labdát. Papp Máté sarokrúgása remekül érkezett középre, de a lecsapódó labdát Novák fölé bombázta. A nyolcadik percben Leucuta kapott egy indítást a baloldalon, de lövését Tajti védte. Az első félidőben a küzdelem dominált, sok volt a hiba az utolsó passzoknál, ezért nem alakultak ki nagy helyzetek. A 26. percben Király Patrik ellőtte a labdát keresztbe a kapu előtt.

A 33. percben nagy siófoki helyzet maradt ki: Horváth Bence remek labdával ugratta ki Gárdost a jobb oldalon, ő visszagurított Horváth elé, de lövését szögletre blokkolták. Papp Máté szögletét Fehér fejelte kapura, de Póser lehúzta a felső sarokba tartó labdát. A 36. percben a vendégek is kihagytak egy nagy lehetőséget: Mészárosnak löbbölték be a labdát a védők mögé, de a kapu mellé emelte. Továbbra is jó volt az iram, de sok a hiba.

A szünet után egy felívelt labdát Leucuta vett át a tizenhatos bal sarkánál, majd a hálóba lőtt (0-1). Az 56. percben Papp cselezte be magát Dajics passza után középre, lekészítette Bogátinak, de a vendégek kapusa, Póser nagyot védett. A hatvanadik percben Bogáti szöglete után Papp Szilárd húzta kapura a labdát háttal állva, de a keresztléc tetejéről fölé pattant. Két perccel később Bogáti végezhetett el szabadrúgást a baloldalról, nem adta be, hanem megcélozta a hosszú felső sarkot, de mellésuhant a labda.

A 75. percben Mosquera futotta le Papp Szilárdot a baloldalon, bepasszolt, Pozsár pedig a hálóba lőtt (0-2). A 78. percben Papp Szilárd szabálytalansága után büntetőt kapott a Békéscsaba, amit Leucuta magabiztosan értékesített (0-3).

Olvasói sztorik