NB II

A hajrában nyert a Szolnok

Az NB II tizedik fordulójában: Szolnok–Vasas 3-1.

Kapcsolódó cikkek

NB II, 10. forduló
Szolnoki MÁV FC – Vasas FC 3-1 (1-0)
Szolnok, 600 néző. Játékvezető: Varga L.
Szolnok: Pokorni – Vári, Mile, Antal, Fritz – Sipeki, Zvara – Nagy I., Mundi (Lengyel, 57.), Máté (Szepess, 67.) – B. Tóth (Rokszin, 71.). Edző: Kis Károly
Vasas: Németh G. – Görgényi, Recklet, Schulz, Horváth L. – Cseke (Ádám M., 84.), Gál, Nagyházi (Remili, 64.) – Horia (Zamostny, 28.) – Boka, Hohmann. Edző: Dirk Berger
Gólszerzők: Nagy I. (28., 91.), Rokszin (82.) illetve Hohmann (53.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hatodik percben Máté beadása okozott riadalmat a vendégek kapuja előtt, de senki sem érte el a labdát. Negyed óra elteltével Zvara Dávid lőtt 25 méterről mellé – derül ki a vasasfc.hu tudósításából. A 17. percben egy keresztbelőtt labdára csapott volna le a berobbanó Zvara, de Gál menteni tudott előle.

Három perccel később Horváth lőtt 20 méterről fölé. A 22. percben Boka kapott remek indítást, de Pokorni megelőzte a támadót, és megkaparintotta a labdát. A 28. percben némi meglepetésre megszerezte a vezetést a Szolnok: Máté János ívelt vissza egy pontatlan beadást, Nagy István érkezett középen, és az ötös sarkáról a kapuba helyezett.

A gól után nehezen tért magához a Vasas, a Szolnok így bátran átvette a játék irányítását, és őrizte előnyét a szünetig.

A 49. percben veszélyes helyről járt szabadrúgás a hazaiaknak: Máté vállalta el 24 méterre a kaputól, lövését bravúrral tolta ki Németh Gábor. Az 51. percben Hohmann lőtt fölé 10 méterről, két perccel később azonban már nem hibázott: Boka szerzett labdát az alapvonalnál, Hohmann elé tálalt, aki kapásból a hálóba bombázott.

A gól felrázta a vendégeket, de a kapuk így sem forogtak veszélyben a következő percekben. A 73. percben Mile futott el a jobb oldalon, éles lövését azonban védte Németh Gábor. Hat perccel később Boka tesztelte a másik kapunál Pokornit, de a hazaiak kapusa is biztosan védett.

A 81. perben ismét vezetéshez jutott a Szolnok: Nagy István remek ütemű kiugratását Rokszin lőtte kapásból a kapuba. A hajrában kitámadott a Vasas, mindent megpróbált az egyenlítésért, de Nagy István egy kontra végén újabb gólt szerzett a hazaiaknak: a 91. percben majdnem az ötösig vezethette a labdát, onnan helyezett a kapuba, eldöntve ezzel a találkozót.

Olvasói sztorik