NB II

Így is remek kezdés

A legutóbbi feljutás alkalmával sem rajtolt ilyen jól a másodosztályban listavezető Nyíregyháza.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Elszenvedte első vereségét a Nyíregyháza az NB II idei kiírásában. A Szpari első nyolc mérkőzését megnyerte, és csak a legutóbbi, kilencedik fordulóban talált legyőzőre. A Balmazújváros ellen elszenvedett 4-2-es vereség ellenére is az elmúlt évek legjobb bajnoki rajtját produkálta a csapat. A Rangadó.hu legújabb összeállításában ezeket nézzük sorba.

Az előző idényben jóval visszafogottabb volt a nyíregyházi rajt. Rossznak nem mondható a kilenc forduló után megszerzett 15 pont és negyedik hely, de egy olyan klubnál, ahol a feljutás a cél, ennél többet vártak volna a szurkolók. A szezon során javítani már nem is sikerült ezen a pozíción. A hullámvölgyekkel és felemelkedésekkel tarkított idény közben érkezett Lucsánszky Tamás, akivel az ötödik helyen zárt a csapat, tehát éppen elkerülte az osztályozót.

Mélyponton

A korábbi sikeredző, Gálhidi György irányításával vágott neki a 2011–2012-es szezonnak a csapat, de a rajt katasztrofálisra sikeredett. A kilencedik fordulóban csupán egy győzelem állt a Nyíregyháza neve mellett, hatszor játszott döntetlent, és két vereséget szenvedett. Ez az eredmény a 13. helyre volt elég, melyet a szezon felénél ismét szerepet vállaló Brekk Jánossal a hetedik pozícióra javították.

Biztató rajt

A kiesés utáni első évben nem esett össze a csapat, azonnal tudtára adta az NB II mezőnyének, hogy vissza akar kerülni az élvonalba. Első kilenc bajnokiján 18 pontot szerzett, amellyel vezette a bajnokságot. A hajrában viszont meglépett a Diósgyőr, ráadásul az azóta szintén NB I-es Mezőkövesd is megelőzte, így csak a harmadik helyen futott be a Brekk Jánossal kezdő, Kovács Jánossal a kispadon záró alakulat.

Az első két év jól sikerült az NB I-ben

Az NB I-ben zsinórban három esztendőt töltött el a legutóbbi kiesés előtt a Spartacus: egyik idény sem indult olyan jól, mint a mostani másodosztályú, de mindenképpen kiemelkedik a 2008 őszi rajt, amikor az ötödik helyen állt a csapat kilenc fordulót követően. Négy győzelem, két döntetlen és három vereség volt a mérleg, ami az élvonalban igazán erős kezdésnek mondható. A 2009–2010-es szezon már jóval gyengébbre sikerült, a 15. helyen várta a folytatást, és nem is sikerült javítani – ekkor búcsúzott a Szpari az NB I-től. Két évvel korábban – újoncként – a nyolcadik helyen kezdett, három-három győzelemmel, döntetlennel és vereséggel, és sokat nem is rontott, hiszen a tizedik helyen fejezte be az évet.

A feljutó évben sem kezdett ilyen jól

Legutóbb a 2006–2007-es szezonban ünnepelhetett feljutást a csapat: a Keleti-csoportot emlékezetes csatában nyerte meg a Fradi előtt az akkor Gálhidi György vezette alakulat. Már a szezon első harmadában látszott, hogy a két csapat szoros csatát fog vívni a feljutásért. A huszadik fordulóig mindketten veretlenek maradtak, sokáig fej-fej mellett haladtak a bajnokságban. Ami a rajtot illeti, nagyon hasonlít a mostani teljesítmény az akkorihoz, hiszen 2006 őszén is hosszú ideig volt veretlen a Nyíregyháza, hat győzelemmel és három döntetlennel kezdett, ezt a sorozatot folytatta egészen tavaszig.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik