NB II

Hazai pályán tökéletesen

Az NB II kilencedik fordulójában: Dunaújváros–Siófok 1-0.
NB II, 9. forduló
Dunaújváros PASE – FGSZ Siófok 1-0 (0-0)
Dunaújváros. Játékvezető: Oláh G.
DPASE: Milinte – Villám, Burucz, Farkas V., Lázár Zs. – Böőr, Szalai T. (Kocsis, 73.), Thiago, Godslove (Perovics, 75.) – Csehi, Sóron (Galambos, 79.). Edző: Dobos Barna
Siófok: Tajti – Kiss Zs., Fehér Zs., Papp Sz., Novák A. – Nagy D., Futó, Peszmeg (Vólent, 78.), Papp M. – Bogáti (Gárdos, 63.), Dajics (Horváth B., 80.). Edző: Horváth Károly
Gólszerző: Godslove (54.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A 16. percben Bogáti Péter távoli szabadrúgása suhant a kapu fölé. Három perccel később Papp Máté került helyzetbe, de a kivetődő Milinte mellett nem tudta eltolni a labdát. A 21. percben Papp Máté és Bogáti kényszerítője után Papp tört be a tizenhatoson belülre, de nagy helyzetben fölé bombázott. Öt perc múlva Lázár Zsolt szabadrúgása ment a kapu fölé. A 28. percben egy kontra végén Godslove lőtt kapásból, de Tajti Norbert szögletre mentette a hálóba tartó labdát. A 35. percben Böőr Zoltán ígéretes helyzetben rossz megoldást választott, majd Szalai Tamás a kapuval szemben állva fölé lőtt. A szünet előtt Sóron eltekerte a labdát a kapufa mellett.

Az 54. percben Bogáti labdavesztése után Thiago indult el nagy lendülettel a vendégkapu felé, a passzát Godslove a hálóba lőtte (1-0). A 62. percben Dajics lábáról Milinte leszedte a labdát nagy helyzetben. Öt perccel később egy felívelt szabadrúgást Szalai Tamás fejelt le Böőr elé, aki fölé lőtt. A 85. percben Thiago lőtt a siófoki kapu mellé.

– Az első félidőben a dunaújvárosiak játszottak mezőnyfölényben, többet birtokolták a labdát, de finoman fogalmazva csak helyzetecskék adódtak, nem igazán tudtak ziccerbe kerülni. A szünet után megvolt a lehetőség a gólszerzésre, és egy szép kontra végén meg is született a találat. Ezután ismét mezőnyjáték jellemezte a meccset, itt is, ott is kialakultak helyzetek, de újabb gól nem esett. A DPASE továbbra is százszázalékos hazai pályán, mert a biztonságos védekezésre törekszik, abból próbálja végigvinni a támadásokat, amelyek közül egy ma is gólt eredményezett – mondta a Rangadó.hu szakértője, Bita László, a Dunaferr egykori kiváló kapusa, a klub jelenlegi utánpótlás-koordinátora.

Olvasói sztorik